Пронађено тијело пилота и олупина хеликоптера

Пронађено је тијело несталог пилота Томислава Батурине и олупина хеликоптера Киоwа Wарриор који се јуче срушио у Зларинском каналу код Заблаћа.

Регион 28.01.2020 | 09:24
Пронађено тијело пилота и олупина хеликоптера

Рониоци Хрватске ратне морнарице и Заповједништва специјалних снага су захваљујући детекцији подводног возила Ремус Хрватске ратне морнарице у уторак 28. јануара 2019. године око 8 сати и 10 минута пронашли олупину хеликоптера Киоwа ОХ-58 Д који се срушио јуче у трагичној несрећи и тијело пилота Хрватског ратног ваздухопловства натпоручника Томислава Батурину, у шибенском каналу, испред Заблаћа. Истрага је и даље у току те Комисија утврђује околности ове трагичне несреће, саопштено је из МОРХ-а.

Како јавља репортер "Н1" телевизије, ускоро ће се приступити извлачењу тијела и олупине хеликоптера.

За поручником Томиславом Батурином трагало се јуче послијеподне, током ноћи и раније јутрос.

Поручник Батурина био је супруг и отац мале кћеркице те један од најперспективнијих млађих пилота.

За њим је јуче послијеподне трагало седам бродова и хеликоптер. Навече су у потрагу била укључена два брода и аутономно подводно возило Ремус Хрватске ратне морнарице (ХРМ) те оперативне службе Министарства унутрашњих послова и спасилачки брод из састава Лучке капетаније Шибеник.

Батурина је био припадник 393. Ескадриле хеликоптера 93. крила ХРЗ-а, а за свој рад оцјењиван је најбољим оцјенама те је неколико пута награђиван и похваљен. Супруг је и отац кћеркице која ће у марту напунити двије године. Родом је из Сиња, а посљедњих година живио је у Задру.

Био је један од најперспективнијих млађих пилота те је као такав упућен на обуку за управљање Киоwа Wарриором. Прије шест година је проглашен најбољим пилотом генерације.

(Индеx.хр)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Расо

28.01.2020 15:46

Пронадјен И привјесак за дом спремни

ОДГОВОРИТЕ