Pronađeno tijelo pilota i olupina helikoptera

Pronađeno je tijelo nestalog pilota Tomislava Baturine i olupina helikoptera Kiowa Warrior koji se juče srušio u Zlarinskom kanalu kod Zablaća.

Region 28.01.2020 | 09:24
Pronađeno tijelo pilota i olupina helikoptera

Ronioci Hrvatske ratne mornarice i Zapovjedništva specijalnih snaga su zahvaljujući detekciji podvodnog vozila Remus Hrvatske ratne mornarice u utorak 28. januara 2019. godine oko 8 sati i 10 minuta pronašli olupinu helikoptera Kiowa OH-58 D koji se srušio juče u tragičnoj nesreći i tijelo pilota Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva natporučnika Tomislava Baturinu, u šibenskom kanalu, ispred Zablaća. Istraga je i dalje u toku te Komisija utvrđuje okolnosti ove tragične nesreće, saopšteno je iz MORH-a.

Kako javlja reporter "N1" televizije, uskoro će se pristupiti izvlačenju tijela i olupine helikoptera.

Za poručnikom Tomislavom Baturinom tragalo se juče poslijepodne, tokom noći i ranije jutros.

Poručnik Baturina bio je suprug i otac male kćerkice te jedan od najperspektivnijih mlađih pilota.

Za njim je juče poslijepodne tragalo sedam brodova i helikopter. Naveče su u potragu bila uključena dva broda i autonomno podvodno vozilo Remus Hrvatske ratne mornarice (HRM) te operativne službe Ministarstva unutrašnjih poslova i spasilački brod iz sastava Lučke kapetanije Šibenik.

Baturina je bio pripadnik 393. Eskadrile helikoptera 93. krila HRZ-a, a za svoj rad ocjenjivan je najboljim ocjenama te je nekoliko puta nagrađivan i pohvaljen. Suprug je i otac kćerkice koja će u martu napuniti dvije godine. Rodom je iz Sinja, a posljednjih godina živio je u Zadru.

Bio je jedan od najperspektivnijih mlađih pilota te je kao takav upućen na obuku za upravljanje Kiowa Warriorom. Prije šest godina je proglašen najboljim pilotom generacije.

(Index.hr)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Raso

28.01.2020 15:46

Pronadjen I privjesak za dom spremni

ODGOVORITE