СДА очекује да СНСД испоштује договоре

 "СДА је имала два договора са СНСД-ом. По првом од тих договора именован је Сенад Братић у руководство Народне скупштине РС. Тај договор је изигран дрском смјеном Братића. Други договор се односио на састав Савјета министара, и по њему је СНСД требао партнерима кандидовати министра за људска права и избјеглице из реда Осталих и страначки неопредјељеног. СНСД нам никада није послао приједлог, и ми се нисмо сагласили са именовањем Божовића".

Босна и Херцеговина 27.01.2020 | 21:15
СДА очекује да СНСД испоштује договоре

 Ово је рекао предсјендик СДА Бакир Изетбеговић у интервјуу Фактору.

Он даље каже да је један договор изигран, други није испоштован, наводећи да није касно да се и једно и друго исправи.

Што се тиче избора директора ОБА-е, Изетбеговић је рекао да је ОБА у протеклом мандату радила веома успјешно и мишљења је да ту нема дилеме.

"Рад Агенције на пољу борбе против пријетњи од тероризма је препознат и код наших међународних партнера од којих стижу похвале. Скоро седмично имамо извјештаје о успјешним акцијама СИПА-е и других полицијских агенција по оперативним сазнањима ОБА-е, нарочито у борби против трговине наркотицима. ОБА има јако добру сарадњу са сличним службама земаља које су гаранти Дејтонског споразума, као и службама сусједних земаља, има мјерљиве резултате, тако да не видим разлога за дилеме када је у питању реименовање актуелног дифректора ОБА-е", казао је Изетбеговић.

На питање да ли разговарано о расподјели позиција у осталим државним институцијама, Изетбеговић је рекао да су прије неколико дана имали неофицијелни састанак руководства оба дома Парламентарне скупштине БиХ са колегијем Савјета министара и договорено је, између осталог, да се крене у интензиван процес именовања.

"СДА ће инсистирати на позицији директора Управе индиректног опорезивања, вријеме је да се Бошњаци врате у важан сегмент власти који креира стање у финансијама", казао је Изетбеговић.

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Прогрес

27.01.2020 21:13

Ово је нас најкомпетентнији Босњак!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.01.2020 01:15

Води га кући нек ти бурек прави!

Name

Муки

27.01.2020 22:03

Политика је трговина у Босни,нема ту напредка кад се тако наопако ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аполо 11

28.01.2020 04:48

На изборима се неко удвара неко прјети ,уцјењује а кад освоје власт то што су освојили гледају као пљен и сљеди подјела пљена која је 100 пута тежа од изборне победе. Неби ме зачудило да се опет зарати али овај пут због добијених мање фотеља од очекиваног броја. Лакше је народу емигрирати него негласате за овакве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хит

28.01.2020 09:13

Док се господа смјести у своје фотеље истекне мандат а следећи мандат проведу у аферама и разрјешењима ... шта ли они уопште ураде

ОДГОВОРИТЕ