SDA očekuje da SNSD ispoštuje dogovore

 "SDA je imala dva dogovora sa SNSD-om. Po prvom od tih dogovora imenovan je Senad Bratić u rukovodstvo Narodne skupštine RS. Taj dogovor je izigran drskom smjenom Bratića. Drugi dogovor se odnosio na sastav Savjeta ministara, i po njemu je SNSD trebao partnerima kandidovati ministra za ljudska prava i izbjeglice iz reda Ostalih i stranački neopredjeljenog. SNSD nam nikada nije poslao prijedlog, i mi se nismo saglasili sa imenovanjem Božovića".

Bosna i Hercegovina 27.01.2020 | 21:15
SDA očekuje da SNSD ispoštuje dogovore

 Ovo je rekao predsjendik SDA Bakir Izetbegović u intervjuu Faktoru.

On dalje kaže da je jedan dogovor izigran, drugi nije ispoštovan, navodeći da nije kasno da se i jedno i drugo ispravi.

Što se tiče izbora direktora OBA-e, Izetbegović je rekao da je OBA u proteklom mandatu radila veoma uspješno i mišljenja je da tu nema dileme.

"Rad Agencije na polju borbe protiv prijetnji od terorizma je prepoznat i kod naših međunarodnih partnera od kojih stižu pohvale. Skoro sedmično imamo izvještaje o uspješnim akcijama SIPA-e i drugih policijskih agencija po operativnim saznanjima OBA-e, naročito u borbi protiv trgovine narkoticima. OBA ima jako dobru saradnju sa sličnim službama zemalja koje su garanti Dejtonskog sporazuma, kao i službama susjednih zemalja, ima mjerljive rezultate, tako da ne vidim razloga za dileme kada je u pitanju reimenovanje aktuelnog difrektora OBA-e", kazao je Izetbegović.

Na pitanje da li razgovarano o raspodjeli pozicija u ostalim državnim institucijama, Izetbegović je rekao da su prije nekoliko dana imali neoficijelni sastanak rukovodstva oba doma Parlamentarne skupštine BiH sa kolegijem Savjeta ministara i dogovoreno je, između ostalog, da se krene u intenzivan proces imenovanja.

"SDA će insistirati na poziciji direktora Uprave indirektnog oporezivanja, vrijeme je da se Bošnjaci vrate u važan segment vlasti koji kreira stanje u finansijama", kazao je Izetbegović.

(BN)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Progres

27.01.2020 21:13

Ovo je nas najkompetentniji Bosnjak!

ODGOVORITE
Name

Re

28.01.2020 01:15

Vodi ga kući nek ti burek pravi!

Name

Muki

27.01.2020 22:03

Politika je trgovina u Bosni,nema tu napredka kad se tako naopako radi.

ODGOVORITE
Name

Аполо 11

28.01.2020 04:48

На изборима се неко удвара неко прјети ,уцјењује а кад освоје власт то што су освојили гледају као плјен и слједи подјела плјена која је 100 пута тежа од изборне победе. Неби ме зачудило да се опет зарати али овај пут због добијених мање фотеља од очекиваног броја. Лакше је народу емигрирати него негласате за овакве.

ODGOVORITE
Name

Hit

28.01.2020 09:13

Dok se gospoda smjesti u svoje fotelje istekne mandat a sledeći mandat provedu u aferama i razrješenjima ... šta li oni uopšte urade

ODGOVORITE