Звезда прејака за Игокеу

Кошаркаши Црвене звезде оправдали су улогу фаворита у Лакташима и без проблема савладали Игокеу у последњем мечу 17. кола АБА лиге - 94:79.

Кошарка 27.01.2020 | 20:47
Звезда прејака за Игокеу

Шампиону Јадрана је то 11. победа у сезони, што му је довољно да буде сам на трећем месту на табели, са тријумфом више од Цедевита Олимпије, Морнара и Приморске, а два мање од Будућности, односно три од Партизана.

Уједно, тим тренера Драгана Шакоте је направио лепу увертиру за дуеле са лидерима Евролиге и АБА лиге, Ефесом у петак и Партизаном у понедељак.

Звезда је од почетка до краја контролисала данашњу утакмицу у Лакташима. Захваљујући одличном скоку и шуту, нарочито за три поена, црвено-бели су брзо сломили домаћина и онда само одржавали и увећавали предност.

Већ у финишу прве деонице црвено-бели су стекли двоцифрену предност (22:12), највише захваљујући Билију Берону који је у том периоду убацио 11 поена, од чега три тројке без промашаја.

Од тог ударца, Игокеа није могла да се поврати.

Домаћин је више пута успевао да сведе заостатак на једноцифрен, али сваки пут када би то учинио, Звезда би додавала гас и поново правила велику разлику,

Током последње деонице имала је и "плус 20". Меч је био лишен сваке неизвесности.

Најефикаснији је био Гист са 17 поена, по 14 су додали Берон, Штимац и Браун, који је имао и чак десет асистенција. Пунтер је убацио 13.

Код Игокее најбољи су били Грин и Лешић са по 16 поена.

Утакмицу су обележиле и судије, Милош Кољеншић и Владан Шундић из Црне Горе, и Гордан Терлевић из Хрватске. Довољно је рећи да су црвено-бели извели укупно 15 слободних бацања, а само Грин код Игокее - 14. Цео домаћи тим шутнуо је 39 пенала!

Гости су више пута приговарали због судијских одлука, а тренер Драган Шакота је добио и техничку грешку.

Игокеи је тако прекинута серија од четири победе, сада има скор 6-11 и налази се на деветом месту, два корака испред најугроженијих, Меге и Задра.

(Курир)

Коментари / 0

Оставите коментар