Zvezda prejaka za Igokeu

Košarkaši Crvene zvezde opravdali su ulogu favorita u Laktašima i bez problema savladali Igokeu u poslednjem meču 17. kola ABA lige - 94:79.

Košarka 27.01.2020 | 20:47
Zvezda prejaka za Igokeu

Šampionu Jadrana je to 11. pobeda u sezoni, što mu je dovoljno da bude sam na trećem mestu na tabeli, sa trijumfom više od Cedevita Olimpije, Mornara i Primorske, a dva manje od Budućnosti, odnosno tri od Partizana.

Ujedno, tim trenera Dragana Šakote je napravio lepu uvertiru za duele sa liderima Evrolige i ABA lige, Efesom u petak i Partizanom u ponedeljak.

Zvezda je od početka do kraja kontrolisala današnju utakmicu u Laktašima. Zahvaljujući odličnom skoku i šutu, naročito za tri poena, crveno-beli su brzo slomili domaćina i onda samo održavali i uvećavali prednost.

Već u finišu prve deonice crveno-beli su stekli dvocifrenu prednost (22:12), najviše zahvaljujući Biliju Beronu koji je u tom periodu ubacio 11 poena, od čega tri trojke bez promašaja.

Od tog udarca, Igokea nije mogla da se povrati.

Domaćin je više puta uspevao da svede zaostatak na jednocifren, ali svaki put kada bi to učinio, Zvezda bi dodavala gas i ponovo pravila veliku razliku,

Tokom poslednje deonice imala je i "plus 20". Meč je bio lišen svake neizvesnosti.

Najefikasniji je bio Gist sa 17 poena, po 14 su dodali Beron, Štimac i Braun, koji je imao i čak deset asistencija. Punter je ubacio 13.

Kod Igokee najbolji su bili Grin i Lešić sa po 16 poena.

Utakmicu su obeležile i sudije, Miloš Koljenšić i Vladan Šundić iz Crne Gore, i Gordan Terlević iz Hrvatske. Dovoljno je reći da su crveno-beli izveli ukupno 15 slobodnih bacanja, a samo Grin kod Igokee - 14. Ceo domaći tim šutnuo je 39 penala!

Gosti su više puta prigovarali zbog sudijskih odluka, a trener Dragan Šakota je dobio i tehničku grešku.

Igokei je tako prekinuta serija od četiri pobede, sada ima skor 6-11 i nalazi se na devetom mestu, dva koraka ispred najugroženijih, Mege i Zadra.

(Kurir)

Komentari / 0

Ostavite komentar