Сарајево данас најзагађенији град на свијету

Сарајево је данас најзагађенији главни град на свијету, па стручњаци препоручују грађанима да не напуштају своје домове, ако не морају.

Босна и Херцеговина 27.01.2020 | 17:04
Сарајево данас најзагађенији град на свијету

Према подацима мјерних станица у Сарајеву, квалитет ваздуха је означен као веома нездрав по здравље људи.

Како је измјерено у 14:30 сати, на подручју око Амбасаде Сједињених Америчких Држава индекс загађености ваздуха је 287, док је мјерна станица на Скендерији измерила 388 АQИ, па се на том подручју ваздух сматра опасним.

Ове вриједности довољно су високе да ће посљедице по дисање осјетити сви грађани, а не само они с осјетљивим дисајним путевима.

Према агенцији Ер вижуал (АирВисуал) која сакупља податке о загађењу ваздуха, у оваквим ситуацијама препоручује се избјегавање активности и останак у кући.

Станице код Вијећнице и на Бјелавама измериле су у 14:30 сати вриједности од 111, односно 141 АQИ и ти параметри заправо значе да је ваздух нездрав само за осетљиве категорије становништва.

Нездрав ваздух је и на Отоци, где је на станици измјерено 166 АQИ. Тренутни просјек измерен са свих станица у Сарајеву је 227, што значи да је реч о веома нездравом ваздуху, пренио је сарајевски портал Кликс.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Струцњаци

27.01.2020 16:14

препоруцују да градани не напустају своје домове ако неморају.Да су струцњаци насли би неко ријесење а не овако испада најбоље да дјеца неиду у сколу и запослени нек остају куци док струцњаци не наду ресење.Није ово дан два па да се несто овако предлазе јер нетреба ту никакав струцњак да казе могао сам и ја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Криви Срби

27.01.2020 19:05

Зар СДА није закљуцио да су опет криви Срби.

Name

Каљаво позориште

27.01.2020 19:38

Зато су Кинезе данас и довели у Сарајево јер је једнако опасно у њему као и у Вухану. Да се лаксе привикну на повратак куци!