БН: У Гимназији обијељежена слава Свети Сава

Ломљењем славског колача и богатим културно-умјетничким програмом који су припремили професори и ученици, обиљежена је школска слава Свети Сава у Гимназији “Филип Вишњић” Бијељина.

Вијести 27.01.2020 | 14:32
БН: У Гимназији обијељежена слава Свети Сава

Школска слава Свети Сава обиљежена је у бијељинској Гимназији “Филип Вишњић”. Директор ове установе Владимир Шавија истакао је да је иза њих година велике одговорности и напорног рада који је резултирао успјесима.

“Једна од најтежих школских година је 2019. година која је била у знаку обиљежавања стотину година постојања бијељинске Гимназије,самим тим почиње један нови вијек, један нови почетак наше школе. Желимо да оправдамо све то што смо урадили у протеклих стотину година и да наставимо у вијековима који нам предстоје,” додаје Владимир Шавија,директор Гиманзије “Филип Вишњић” у Бијељини.

И ове године кроз богат културно-умјетнички програм свој допринос,али и таленат су показали ученици и професори. Актери запажених успјеха награђени су признањима,међу којима је више од двадесет гимназијалаца и шест професора.

“Мисли се на професорски кадар,мисли се на помоћне раднике и мисли се на све оне ученике који су својим трудом,залагањем,учествовањем у наставним и ваннаставним активностима,разним такмичењима допињели и учинили нашу школу поносном,”истакла је Наташа Трифковић, професор српског језика у Гимназији “Филип Вишњић” у Бијељини.

Један од награђених ученика није крио задовољство. “ Светосавска повеља је једна велика част,зато што је то једна свијетла тачка у Бијељини и стварно сам презадовољан што сам награђен,” каже Радован Радић,ученик четвртог разреда  Гимназије “Филип Вишњић” у Бијељини

Ломљењем славског колача свечано је обиљежен Савиндан у бијељинској Гимназији ,те указано на очување традиције, јер је Свети Сава био и остао најзначајнија личност српске средњовековне државе и културе.

БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Реп.Српска

27.01.2020 15:11

Срећна слава свим школарцима и свима Вама којима је Савиндан крсна слава.

ОДГОВОРИТЕ