BN: U Gimnaziji obijelježena slava Sveti Sava

Lomljenjem slavskog kolača i bogatim kulturno-umjetničkim programom koji su pripremili profesori i učenici, obilježena je školska slava Sveti Sava u Gimnaziji “Filip Višnjić” Bijeljina.

Vijesti 27.01.2020 | 14:32
BN: U Gimnaziji obijelježena slava Sveti Sava

Školska slava Sveti Sava obilježena je u bijeljinskoj Gimnaziji “Filip Višnjić”. Direktor ove ustanove Vladimir Šavija istakao je da je iza njih godina velike odgovornosti i napornog rada koji je rezultirao uspjesima.

“Jedna od najtežih školskih godina je 2019. godina koja je bila u znaku obilježavanja stotinu godina postojanja bijeljinske Gimnazije,samim tim počinje jedan novi vijek, jedan novi početak naše škole. Želimo da opravdamo sve to što smo uradili u proteklih stotinu godina i da nastavimo u vijekovima koji nam predstoje,” dodaje Vladimir Šavija,direktor Gimanzije “Filip Višnjić” u Bijeljini.

I ove godine kroz bogat kulturno-umjetnički program svoj doprinos,ali i talenat su pokazali učenici i profesori. Akteri zapaženih uspjeha nagrađeni su priznanjima,među kojima je više od dvadeset gimnazijalaca i šest profesora.

“Misli se na profesorski kadar,misli se na pomoćne radnike i misli se na sve one učenike koji su svojim trudom,zalaganjem,učestvovanjem u nastavnim i vannastavnim aktivnostima,raznim takmičenjima dopinjeli i učinili našu školu ponosnom,”istakla je Nataša Trifković, profesor srpskog jezika u Gimnaziji “Filip Višnjić” u Bijeljini.

Jedan od nagrađenih učenika nije krio zadovoljstvo. “ Svetosavska povelja je jedna velika čast,zato što je to jedna svijetla tačka u Bijeljini i stvarno sam prezadovoljan što sam nagrađen,” kaže Radovan Radić,učenik četvrtog razreda  Gimnazije “Filip Višnjić” u Bijeljini

Lomljenjem slavskog kolača svečano je obilježen Savindan u bijeljinskoj Gimnaziji ,te ukazano na očuvanje tradicije, jer je Sveti Sava bio i ostao najznačajnija ličnost srpske srednjovekovne države i kulture.

BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Реп.Српска

27.01.2020 15:11

Срећна слава свим школарцима и свима Вама којима је Савиндан крсна слава.

ODGOVORITE