"И пензионери и борци ће бити на листама ПДП-а"

Градски одбор ПДП Бањалука је на синоћњој оснивачкој сједници основао два нова страначка органа – Форум бораца и Форум пензионера.

Република Српска 27.01.2020 | 10:06
"И пензионери и борци ће бити на листама ПДП-а"

– Генерацијске промјене у ПДП су кренуле још 2015. године и то, за наше прилике, врло нетипичан начин. Младен Иванић је без турбуленција престао бити предсједник и изабрали смо Бранислава Бореновића.

Генерација млађих посланика данас има пуну подршку и предсједника и почасног предсједника. Али то не значи да ми млађи запостављамо и заборављамо старије генерације. Код нас има мјеста за све и да се сви питају – истакао је предсједник ГО ПДП Бањалука, Драшко Станивуковић.

Додаје да ће борци и пензионери бити заступљени на одборничким листама и њихови ставови ће бити уважени.

– Ми као млади људи поштујемо оно што су нам у завјет оставили борци и оно што су нам оставили пензионери. Код нас постоји међугенерацијски спој, спој младости и искуства. ПДП је спреман да постане најјача политичка организација, не само у Бањалуци, него у читавој Републици Српској, што доказују скупови широм отаџбине, попут синоћњег у Братунцу – рекао је Станивуковић.

Секретар Градског одбора ПДП Бањалука, Небојша Дринић, рекао је да је захвалан свим људима који су пришли ПДП Бањалука у вријеме док он обавља оперативни дио организовања.

– Данас, по први пут, ПДП у Бањалуци, поред Савјета младих и Форума жена, има и органе бораца и пензионера. Проширили смо градски одбор, а самим тим и Предсједништво ГрО. Све то говори о расту ПДП у нашем граду – рекао је Дринић.

Перо Максимовић, повјереник за форуме бораца и пензионера рекао је да ова популација има огромну подршку у младом руководству ГО Бањалука, прије свега у предсједнику и потпредсједници Драшку Станивуковићу и Јелени Тривић.

– У овом друштву нема права да ћути било ко. Не ћуте млади, не смијемо ни ми старији. Посебно не смијемо ћутати на понижавања која од ове власти доживљавају они који су стварали Српску – рекао је Максимовић.

(Српскаинфо)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Мики

27.01.2020 09:22

Истина, има их. Али првих 5 позиција на свакој листи је прво резервисано за одабране, а остали само служе за шминкање листе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бијељина

27.01.2020 10:44

свака цаст јелени и драску тосу прави постени политицари

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рв

27.01.2020 10:51

Могу ли ја? Ем борац, ем пензионер, једина мана ми је нисам лопов ни богаташ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АКТИВИСТА

27.01.2020 14:03

Драшко и Јелена,не вјеруј те пензионерима.Извараће вас а и све нас кои желимо промјене ове диктаторске и лоповске власти.Ако им Миле или Пјевачица обећају повећање од 1 ./. посто или лажну једнократну помоч слагаће као и до сада.Срамота старији и озбиљни а хоће слагати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фф

27.01.2020 19:18

Јадни ви са тим Марицем он ни себи немозе помоци насто сте се срозали

ОДГОВОРИТЕ