"I penzioneri i borci će biti na listama PDP-a"

Gradski odbor PDP Banjaluka je na sinoćnjoj osnivačkoj sjednici osnovao dva nova stranačka organa – Forum boraca i Forum penzionera.

Republika Srpska 27.01.2020 | 10:06
"I penzioneri i borci će biti na listama PDP-a"

– Generacijske promjene u PDP su krenule još 2015. godine i to, za naše prilike, vrlo netipičan način. Mladen Ivanić je bez turbulencija prestao biti predsjednik i izabrali smo Branislava Borenovića.

Generacija mlađih poslanika danas ima punu podršku i predsjednika i počasnog predsjednika. Ali to ne znači da mi mlađi zapostavljamo i zaboravljamo starije generacije. Kod nas ima mjesta za sve i da se svi pitaju – istakao je predsjednik GO PDP Banjaluka, Draško Stanivuković.

Dodaje da će borci i penzioneri biti zastupljeni na odborničkim listama i njihovi stavovi će biti uvaženi.

– Mi kao mladi ljudi poštujemo ono što su nam u zavjet ostavili borci i ono što su nam ostavili penzioneri. Kod nas postoji međugeneracijski spoj, spoj mladosti i iskustva. PDP je spreman da postane najjača politička organizacija, ne samo u Banjaluci, nego u čitavoj Republici Srpskoj, što dokazuju skupovi širom otadžbine, poput sinoćnjeg u Bratuncu – rekao je Stanivuković.

Sekretar Gradskog odbora PDP Banjaluka, Nebojša Drinić, rekao je da je zahvalan svim ljudima koji su prišli PDP Banjaluka u vrijeme dok on obavlja operativni dio organizovanja.

– Danas, po prvi put, PDP u Banjaluci, pored Savjeta mladih i Foruma žena, ima i organe boraca i penzionera. Proširili smo gradski odbor, a samim tim i Predsjedništvo GrO. Sve to govori o rastu PDP u našem gradu – rekao je Drinić.

Pero Maksimović, povjerenik za forume boraca i penzionera rekao je da ova populacija ima ogromnu podršku u mladom rukovodstvu GO Banjaluka, prije svega u predsjedniku i potpredsjednici Drašku Stanivukoviću i Jeleni Trivić.

– U ovom društvu nema prava da ćuti bilo ko. Ne ćute mladi, ne smijemo ni mi stariji. Posebno ne smijemo ćutati na ponižavanja koja od ove vlasti doživljavaju oni koji su stvarali Srpsku – rekao je Maksimović.

(Srpskainfo)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Miki

27.01.2020 10:22

Istina, ima ih. Ali prvih 5 pozicija na svakoj listi je prvo rezervisano za odabrane, a ostali samo služe za šminkanje liste.

ODGOVORITE
Name

bijeljina

27.01.2020 11:44

svaka cast jeleni i drasku tosu pravi posteni politicari

ODGOVORITE
Name

Рв

27.01.2020 11:51

Могу ли ја? Ем борац, ем пензионер, једина мана ми је нисам лопов ни богаташ.

ODGOVORITE
Name

AKTIVISTA

27.01.2020 15:03

Draško i Jelena,ne vjeruj te penzionerima.Izvaraće vas a i sve nas koi želimo promjene ove diktatorske i lopovske vlasti.Ako im Mile ili Pjevačica obećaju povećanje od 1 ./. posto ili lažnu jednokratnu pomoč slagaće kao i do sada.Sramota stariji i ozbiljni a hoće slagati.

ODGOVORITE
Name

Ff

27.01.2020 20:18

Jadni vi sa tim Maricem on ni sebi nemoze pomoci nasto ste se srozali

ODGOVORITE