Коби Брајант погинуо у хеликоптерској несрећи

Легенда Лос Анђелес Лејкерса и један од најбољих кошаркаша у историји овог спорта Коби Брајант погинуо је у хеликоптерској несрећи.

Кошарка 26.01.2020 | 21:13
Коби Брајант погинуо у хеликоптерској несрећи

Како стоји у извјештајима, Брајант је погинуо заједно са још четири особе које су летјеле у његовом приватном хеликоптеру. Несрећа се догодила код Калабасаса, у Калифорнији.

Медији су пренијели да Брајантова жена и четири кћерке нису биле међу настрадалима.

Брајант је цијелу каријеру играо у Лејкерсима с којима је пет пута био НБА првак. Освојио је једном награду за најбољег играча лиге, а најбољи стријелац био је двапут. Има два олимпијска злата. Кошарку је напустио 2016. године.

Читав свијет тугује за легендарним кошаркашем. Присјећа се његових дјела и ријечи.

– Не желим да будем сљедећи Мајкл Џордан, ја желим да будем искључиво Коби Брајант – рекао је једном приликом, а ова реченица се тренутно нашироко дијели на друштвеним мрежама.

– Моји родитељи су моје све, мој ослонац. И даље су. Они су једина група која ће ме подржати подједнако ако освојим 0 бодова и ако освојим 40 – рекао је својевремено чувени спортиста.

Није крио да зна да сумња у себе, а за несигурностима је знао да се избори.

– Сумњам у себе. Имам несигурности. Имам страх од неуспјеха. Дешавају се ноћи када дођем у арену и помислим: “Леђа ме боле, кољена ме боле, стопала ме боле и не могу да наставим, само бих хтио да одморим мало. Сви ми сумњамо у себе, то је неоспориво, међутим то не значи да се треба предати тим сумњама. Треба их прихватити – рекао је једном приликом.

– Ја сам овдје, ја не идем нигдје. Без обзира на тежину повреде, осим ако је потпуно онеспособљавајућа, бићу исти играч који сам и одувијек био. Пронаћићу начин да то урадим. Начинићу неке преправке, неке промјене, али ја и даље долазим – рекао је Коби у једном интервјуу, па додао:

– Најважнија ствар је потрудити се да инспиришете људе како би били најбољи у ономе чиме се баве.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Мм

26.01.2020 20:41

Назалост,јос једна ЛЕГЕНДА одлази у легенду.Поцивај у миру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

26.01.2020 20:47

Вјецна ти слава легендо паркета, надам се да сад горе играс небеску косарку!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Косаркас

26.01.2020 21:15

Нека ти је слава,био си неко због кога смо устајали у 3 и гледали косарку ВЈЕЧНА ТИ СЛАВА ЛЕГЕНДО

ОДГОВОРИТЕ