Kobi Brajant poginuo u helikopterskoj nesreći

Legenda Los Anđeles Lejkersa i jedan od najboljih košarkaša u istoriji ovog sporta Kobi Brajant poginuo je u helikopterskoj nesreći.

Košarka 26.01.2020 | 21:13
Kobi Brajant poginuo u helikopterskoj nesreći

Kako stoji u izvještajima, Brajant je poginuo zajedno sa još četiri osobe koje su letjele u njegovom privatnom helikopteru. Nesreća se dogodila kod Kalabasasa, u Kaliforniji.

Mediji su prenijeli da Brajantova žena i četiri kćerke nisu bile među nastradalima.

Brajant je cijelu karijeru igrao u Lejkersima s kojima je pet puta bio NBA prvak. Osvojio je jednom nagradu za najboljeg igrača lige, a najbolji strijelac bio je dvaput. Ima dva olimpijska zlata. Košarku je napustio 2016. godine.

Čitav svijet tuguje za legendarnim košarkašem. Prisjeća se njegovih djela i riječi.

– Ne želim da budem sljedeći Majkl Džordan, ja želim da budem isključivo Kobi Brajant – rekao je jednom prilikom, a ova rečenica se trenutno naširoko dijeli na društvenim mrežama.

– Moji roditelji su moje sve, moj oslonac. I dalje su. Oni su jedina grupa koja će me podržati podjednako ako osvojim 0 bodova i ako osvojim 40 – rekao je svojevremeno čuveni sportista.

Nije krio da zna da sumnja u sebe, a za nesigurnostima je znao da se izbori.

– Sumnjam u sebe. Imam nesigurnosti. Imam strah od neuspjeha. Dešavaju se noći kada dođem u arenu i pomislim: “Leđa me bole, koljena me bole, stopala me bole i ne mogu da nastavim, samo bih htio da odmorim malo. Svi mi sumnjamo u sebe, to je neosporivo, međutim to ne znači da se treba predati tim sumnjama. Treba ih prihvatiti – rekao je jednom prilikom.

– Ja sam ovdje, ja ne idem nigdje. Bez obzira na težinu povrede, osim ako je potpuno onesposobljavajuća, biću isti igrač koji sam i oduvijek bio. Pronaćiću način da to uradim. Načiniću neke prepravke, neke promjene, ali ja i dalje dolazim – rekao je Kobi u jednom intervjuu, pa dodao:

– Najvažnija stvar je potruditi se da inspirišete ljude kako bi bili najbolji u onome čime se bave.

(Agencije)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Mm

26.01.2020 20:41

Nazalost,jos jedna LEGENDA odlazi u legendu.Pocivaj u miru.

ODGOVORITE
Name

Mirko

26.01.2020 20:47

Vjecna ti slava legendo parketa, nadam se da sad gore igras nebesku kosarku!!!!!!!!

ODGOVORITE
Name

Kosarkas

26.01.2020 21:15

Neka ti je slava,bio si neko zbog koga smo ustajali u 3 i gledali kosarku VJEČNA TI SLAVA LEGENDO

ODGOVORITE