Возачи, попустите мало гас, путеви су клизави

Због нестабилног времена, те повремене кише у појединим крајевима, савјетује се опрезнија вожња прилагођена тренутним условима и стању на путевима.

Босна и Херцеговина 26.01.2020 | 16:52
Возачи, попустите мало гас, путеви су клизави

На граничним прелазима Градишка и Велика Кладуша појачана је фреквенција возила на излазу из Босне и Херцеговине, док на осталим задржавања засад нису дужа од 30 минута.

На магистралном путу Зеница – Немила, кроз тунел Врандук, током дана саобраћа се двосмјерно од пет до 21 час. У времену од 21 час до 00.30 возила се пет сати саобраћај кроз тунел обустављен.

За вријеме обуставе возила до 7,5 тона укупне масе користе обилазницу кроз насеље Тетово, а возила изнад 7,5 тона преусмјеравају се на алтернативне правце Добој – Шићки Брод – Сарајево и Жепче – Завидовићи – Олово – Сарајево.

Због актуелних радова спорије се саобраћа и на магистралним путевима: Јајце – Црна Ријека, Сарајево – Трново (Крупац) и Кључ – Босански Петровац (Ланиште).

Због нестабилног времена, те повремене кише у појединим крајевима, савјетује се опрезнија вожња прилагођена тренутним условима и стању на путевима. Повећана је опасност од одрона на дионицама које воде кроз усјеке, па се на возаче апелује да на свим путним правцима возе максимално опрезно.

Из безбједносних разлога обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на саобраћајницама према и од моста граничног прелаза Брчко – Гуња, наводе из Босанскохерцеговачког ауто-мото клуба.

(Анадолија)

Коментари / 0

Оставите коментар