"Имамо владајућу бх.сапуницу са лошим глумцима"

Предсједник Партије демократског прогреса, Бранислав Бореновић рекао је данас у Бањалуци да јединство на које се позива СНСД није ништа друго него лаж, и да се то најбоље види кроз именовања на кључним позицијама у заједничким институцијама БиХ.

Република Српска 26.01.2020 | 14:23
"Имамо владајућу бх.сапуницу са лошим глумцима"

Обрачун СНСД-а са политичким неистомишљеницима не престаје. Посљедњи случај - избор предсједавајућег Заједничке комисије за надзор над Обавјештајно-безбједносном агенцијом БиХ. Гласови и жеље СНСД превладали су да умјесто Мирка Шаровића, буде изабран СДП-ов Нермин Никшић.

На тај начин, СНСД наставља, да послије смјене српких амбасадора и српског кадра у УО Централне банке, који су по политичком дјеловању били опозиција Милораду Додику, гаси српско јединство у Сарајеву.

„Очигледно ће кључни човјек ОБА-е бити из реда бошњачког народа, да ће кључни човјек који ће водити Комисију за надзор над ОБА-ом бити из реда бошњачког народа и то све по одлуци СНСД-а. Што значи да они раде супротно уставним претпоставкама и супротно интересима РС. Сада показују сву своју фрустрацију и да им је битно да је на функцијама само неко ко није из опозиционог миљеа који долази из Републике Српске“, каже предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић.

Ништа боља ситуација није и када је у питању нови Савјет министара БиХ, чији рад у првих 30 дана, лидер ПДП-а оцјењује као рад без визије, стратегије и идеје. Бранислав Бореновић каже да проблем остаје и рад, односно нерад правосуђа БиХ и Изборни закон. У оба случаја, тврди Бореновић, не постоји намјера да се било шта промијени. Разлог томе је очигледан, нема промјене, нема проблема за владајуће. 

„Имају власт на свим нивоима, буџете на свим нивоима, контролишу правосуђе, контролишу изборни процес, имају контролу над полицијом, над војском, над свим институцијама и зато је потпуно неприхватљиво да постоји било какав изговор за неко нечињење или нерад. Налазимо се у ситуацији да имамо владајућу бх.сапуницу са лошим глумцима“, наглашава лидер ПДП-а.

Таквој ситуацији се не види крај, поручује Бореновић. Разлог више за тако нешто је и изборна година у коју смо већ загазили. Бореновић је коментаришући политичку ситуацију у Српској рекао да се све дешава под палицом СНСД-а, која се почела обрачунавати и са највјернијим политичким партнерима. 

„У којој траже да имају и вјерније од оних који су били највјернији, у томе што се зове једна потпуно ишчашена политтика, одсуство једног потпуно разумног понашања и нешто што је супротно кључним демократским вриједностима на којима треба да почива политика Републике Српске“, сматра Бореновић.

Предсједник ПДП-а је поручио је да ће опозиција јасно и до краја истрајати у намјери да донесе промјене и да у томе има подршку народа. Што се тиче ове партије, Бореновић је додао да се ова странка већ спрема за локалне изборе и да је циљ да у сваком граду и општини у Српској имају своје листе за одборнике.

БН ТВ

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Власт/Опозиција

26.01.2020 13:37

Ко вам је крив кад сте неспособни опозиционари, гледајте како он Вас разваљује па и Ви њега...ево понудите СНСД-еовом незадовољном цовјеку кандидатуру за нацелника н.пр. ГРАДИШКЕ..и сигурно ПОБЈЕДЈУЈЕТЕ..и тако редом..мало размислите????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слободан

26.01.2020 13:51

Имас право, адзиц је бас надмен и осион цовјек, лахко би побједио било ко други да се кандидује.

Name

Ре

26.01.2020 14:07

Дај нелупај коме требају продане неписмене љиге каквих је у СНСД у 97%

Name

Бејха је пропао пројекат

26.01.2020 13:38

Након 5 година имамо представнике Српске у заједничким органима .Штета начињена диверзијом у периоду 2014 -2019 је немјерљива.Задатак представника Српске јесте да ту штету колико је могуће отклоне.Наравно да Српска односно највећи број грађана и оних политичких субјеката нема никакве илузиије у погледу заједнице са Федерацијом.Та заједница нам је наметнута али док мора да постоји у заједничким органима Српску морају да представљају они који су добили мандат грађана Српске.Не смије се поновити случај 2014+2019!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Управо тако!

26.01.2020 14:01

БејХа це се распасти кадтад!

Name

Ре

26.01.2020 14:02

Јел ти стварно мислиш да српски представници у БиХ органима штите српске интересе!? Која си ти наивчина, они имају највеће плате у цијелој БиХ, о таквим платама у Српској могу само да сањају. Зашто би Мајкићка ,Шпирић или Клошарац радили против БиХ, па њих су двоје изградили каријере и обогатили се од рада за БИХ. Да није било БиХ остали би нижеразредни политичари у Српској.

Name

Које

26.01.2020 15:49

Контрадикторности. Напросто болесно.

Name

циро

26.01.2020 23:08

мени се цини да си ти пропао

Name

Скептик

26.01.2020 13:52

Иста прича је и са опозицијом, Обрен, Мићић и остали папци... Није сапуница већ сапунчина!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Најјачи политичар

26.01.2020 15:48

Бореновић најјачи политичар,све држи мудро под контролом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука

26.01.2020 15:49

Бране је легенда,неће издати и зна шта ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добојлија

26.01.2020 15:49

Бореновић очистио партију и лагано са младом гардом иде ка побједи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д

26.01.2020 16:53

Овај нема шта ново рећи само понавља увјек исто, то ме се рече не способност

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрекавац

26.01.2020 17:11

Метафоре, метафоре и сваки дан нове метафоре, а године пролазе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Секи

26.01.2020 19:00

Нема без Милета ништа дзаба ваљате празну сламу човјек је памета и драг политичар Браво Миле краљу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Секи

26.01.2020 21:20

Какав ти је ментални склоп кад можеш подржати милета. Не видиш ти даље од мјесец, најдаље два мјесеца...ботино