"Imamo vladajuću bh.sapunicu sa lošim glumcima"

Predsjednik Partije demokratskog progresa, Branislav Borenović rekao je danas u Banjaluci da jedinstvo na koje se poziva SNSD nije ništa drugo nego laž, i da se to najbolje vidi kroz imenovanja na ključnim pozicijama u zajedničkim institucijama BiH.

Republika Srpska 26.01.2020 | 14:23
"Imamo vladajuću bh.sapunicu sa lošim glumcima"

Obračun SNSD-a sa političkim neistomišljenicima ne prestaje. Posljednji slučaj - izbor predsjedavajućeg Zajedničke komisije za nadzor nad Obavještajno-bezbjednosnom agencijom BiH. Glasovi i želje SNSD prevladali su da umjesto Mirka Šarovića, bude izabran SDP-ov Nermin Nikšić.

Na taj način, SNSD nastavlja, da poslije smjene srpkih ambasadora i srpskog kadra u UO Centralne banke, koji su po političkom djelovanju bili opozicija Miloradu Dodiku, gasi srpsko jedinstvo u Sarajevu.

„Očigledno će ključni čovjek OBA-e biti iz reda bošnjačkog naroda, da će ključni čovjek koji će voditi Komisiju za nadzor nad OBA-om biti iz reda bošnjačkog naroda i to sve po odluci SNSD-a. Što znači da oni rade suprotno ustavnim pretpostavkama i suprotno interesima RS. Sada pokazuju svu svoju frustraciju i da im je bitno da je na funkcijama samo neko ko nije iz opozicionog miljea koji dolazi iz Republike Srpske“, kaže predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Ništa bolja situacija nije i kada je u pitanju novi Savjet ministara BiH, čiji rad u prvih 30 dana, lider PDP-a ocjenjuje kao rad bez vizije, strategije i ideje. Branislav Borenović kaže da problem ostaje i rad, odnosno nerad pravosuđa BiH i Izborni zakon. U oba slučaja, tvrdi Borenović, ne postoji namjera da se bilo šta promijeni. Razlog tome je očigledan, nema promjene, nema problema za vladajuće. 

„Imaju vlast na svim nivoima, budžete na svim nivoima, kontrolišu pravosuđe, kontrolišu izborni proces, imaju kontrolu nad policijom, nad vojskom, nad svim institucijama i zato je potpuno neprihvatljivo da postoji bilo kakav izgovor za neko nečinjenje ili nerad. Nalazimo se u situaciji da imamo vladajuću bh.sapunicu sa lošim glumcima“, naglašava lider PDP-a.

Takvoj situaciji se ne vidi kraj, poručuje Borenović. Razlog više za tako nešto je i izborna godina u koju smo već zagazili. Borenović je komentarišući političku situaciju u Srpskoj rekao da se sve dešava pod palicom SNSD-a, koja se počela obračunavati i sa najvjernijim političkim partnerima. 

„U kojoj traže da imaju i vjernije od onih koji su bili najvjerniji, u tome što se zove jedna potpuno iščašena polittika, odsustvo jednog potpuno razumnog ponašanja i nešto što je suprotno ključnim demokratskim vrijednostima na kojima treba da počiva politika Republike Srpske“, smatra Borenović.

Predsjednik PDP-a je poručio je da će opozicija jasno i do kraja istrajati u namjeri da donese promjene i da u tome ima podršku naroda. Što se tiče ove partije, Borenović je dodao da se ova stranka već sprema za lokalne izbore i da je cilj da u svakom gradu i opštini u Srpskoj imaju svoje liste za odbornike.

BN TV

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

Vlast/Opozicija

26.01.2020 14:37

Ko vam je kriv kad ste nesposobni opozicionari, gledajte kako on Vas razvaljuje pa i Vi njega...evo ponudite SNSD-eovom nezadovoljnom covjeku kandidaturu za nacelnika n.pr. GRADIŠKE..i sigurno POBJEDJUJETE..i tako redom..malo razmislite????

ODGOVORITE
Name

Slobodan

26.01.2020 14:51

Imas pravo, adzic je bas nadmen i osion covjek, lahko bi pobjedio bilo ko drugi da se kandiduje.

Name

Re

26.01.2020 15:07

Daj nelupaj kome trebaju prodane nepismene ljige kakvih je u SNSD u 97%

Name

Bejha je propao projekat

26.01.2020 14:38

Nakon 5 godina imamo predstavnike Srpske u zajedničkim organima .Šteta načinjena diverzijom u periodu 2014 -2019 je nemjerljiva.Zadatak predstavnika Srpske jeste da tu štetu koliko je moguće otklone.Naravno da Srpska odnosno najveći broj građana i onih političkih subjekata nema nikakve iluziije u pogledu zajednice sa Federacijom.Ta zajednica nam je nametnuta ali dok mora da postoji u zajedničkim organima Srpsku moraju da predstavljaju oni koji su dobili mandat građana Srpske.Ne smije se ponoviti slučaj 2014+2019!

ODGOVORITE
Name

Upravo tako!

26.01.2020 15:01

BejHa ce se raspasti kadtad!

Name

Re

26.01.2020 15:02

Jel ti stvarno misliš da srpski predstavnici u BiH organima štite srpske interese!? Koja si ti naivčina, oni imaju najveće plate u cijeloj BiH, o takvim platama u Srpskoj mogu samo da sanjaju. Zašto bi Majkićka ,Špirić ili Klošarac radili protiv BiH, pa njih su dvoje izgradili karijere i obogatili se od rada za BIH. Da nije bilo BiH ostali bi nižerazredni političari u Srpskoj.

Name

Koje

26.01.2020 16:49

Kontradiktornosti. Naprosto bolesno.

Name

ciro

27.01.2020 00:08

meni se cini da si ti propao

Name

Skeptik

26.01.2020 14:52

Ista priča je i sa opozicijom, Obren, Mićić i ostali papci... Nije sapunica već sapunčina!

ODGOVORITE
Name

Najjači političar

26.01.2020 16:48

Borenović najjači političar,sve drži mudro pod kontrolom.

ODGOVORITE
Name

Banjaluka

26.01.2020 16:49

Brane je legenda,neće izdati i zna šta radi.

ODGOVORITE
Name

Добојлија

26.01.2020 16:49

Бореновић очистио партију и лагано са младом гардом иде ка побједи...

ODGOVORITE
Name

D

26.01.2020 17:53

Ovaj nema šta novo reći samo ponavlja uvjek isto, to me se reče ne sposobnost

ODGOVORITE
Name

Дрекавац

26.01.2020 18:11

Метафоре, метафоре и сваки дан нове метафоре, а године пролазе...

ODGOVORITE
Name

Seki

26.01.2020 20:00

Nema bez Mileta ništa dzaba valjate praznu slamu čovjek je pameta i drag političar Bravo Mile kralju

ODGOVORITE
Name

Re Seki

26.01.2020 22:20

Kakav ti je mentalni sklop kad možeš podržati mileta. Ne vidiš ti dalje od mjesec, najdalje dva mjeseca...botino