Београд је за преговоре ако то желе Албанци

Србија поздравља амерички приједлог за бољом економском сарадњом Београда и Приштине, али то није предуслов прихватња признање независности, изјавио је директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Србија 26.01.2020 | 13:57
Београд је за преговоре ако то желе Албанци

Ђурић је истакао да је важно да српска страна не одбацујемо дијалог и да је спремна за преговоре, под условом да то жели и албанска страна.

– Поздрављамо разговоре о железничкој и авио-линији Београд-Приштина јер су такви пројекти значајни и за бољи стандард Срба на Космету – рекао је Ђурић.

– Очекујемо и веће ангажовање локалних политичких актера на терену који морају стићи до сваке српске породице, а они који то не буду чинили, биће смењени – рекао је Ђурић.

Он тврди и да у Приштини није могуће оно што се тренутно дешава у Црној Гори у вези са Законом о слободи вероисповјести у Приштини јер српски посланици то неће дозволити, иако би то Приштина то једва дочекала, преносе београдски медији.

– Порука је да смо спремни за дијалог и да желимо стабилност региона, али да ништа не прихватамо док се не укину таксе од сто одсто на српску робу – истакао је Ђурић.

О суђењу против шесторо Срба за убиство Оливера Ивановића, Ђурић је рекао да је тај процес фарса са лажним доказима и свједоцима и да Србија зато води своју истрагу.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Вук са Менхетна

26.01.2020 13:05

Шта ли то поручи Урош "Нејаки" , иде ли сада на" црњака" преко гране

ОДГОВОРИТЕ
Name

полиграф

26.01.2020 14:59

Ееее,,али са вама нема договора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

26.01.2020 15:21

Какав гигант српске дипломатије овај Марко Ђурић!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахахаааааа

26.01.2020 17:19

Зар стварно!па овај политицар је много обавестен ! Све зна а и разуме се кобДјурдија у царапке!!

Name

Бас

26.01.2020 17:24

Бас је врх врхова! Дно дна и испод јос!!! Немам реци да описем!?