Beograd je za pregovore ako to žele Albanci

Srbija pozdravlja američki prijedlog za boljom ekonomskom saradnjom Beograda i Prištine, ali to nije preduslov prihvatnja priznanje nezavisnosti, izjavio je direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Srbija 26.01.2020 | 13:57
Beograd je za pregovore ako to žele Albanci

Đurić je istakao da je važno da srpska strana ne odbacujemo dijalog i da je spremna za pregovore, pod uslovom da to želi i albanska strana.

– Pozdravljamo razgovore o železničkoj i avio-liniji Beograd-Priština jer su takvi projekti značajni i za bolji standard Srba na Kosmetu – rekao je Đurić.

– Očekujemo i veće angažovanje lokalnih političkih aktera na terenu koji moraju stići do svake srpske porodice, a oni koji to ne budu činili, biće smenjeni – rekao je Đurić.

On tvrdi i da u Prištini nije moguće ono što se trenutno dešava u Crnoj Gori u vezi sa Zakonom o slobodi veroispovjesti u Prištini jer srpski poslanici to neće dozvoliti, iako bi to Priština to jedva dočekala, prenose beogradski mediji.

– Poruka je da smo spremni za dijalog i da želimo stabilnost regiona, ali da ništa ne prihvatamo dok se ne ukinu takse od sto odsto na srpsku robu – istakao je Đurić.

O suđenju protiv šestoro Srba za ubistvo Olivera Ivanovića, Đurić je rekao da je taj proces farsa sa lažnim dokazima i svjedocima i da Srbija zato vodi svoju istragu.

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Vuk sa Menhetna

26.01.2020 13:05

Šta li to poruči Uroš "Nejaki" , ide li sada na" crnjaka" preko grane

ODGOVORITE
Name

poligraf

26.01.2020 14:59

Eeee,,ali sa vama nema dogovora.

ODGOVORITE
Name

Jaffa

26.01.2020 15:21

Kakav gigant srpske diplomatije ovaj Marko Đurić!

ODGOVORITE
Name

Hahahaaaaaa

26.01.2020 17:19

Zar stvarno!pa ovaj politicar je mnogo obavesten ! Sve zna a i razume se kobDjurdija u carapke!!

Name

Bas

26.01.2020 17:24

Bas je vrh vrhova! Dno dna i ispod jos!!! Nemam reci da opisem!?