Један човјек није партија, сви ми смо партија!

Скуп подршке јединству Социјалистичке партије, народним посланицима Социјалистичке партије и Градском одбору СП Бањалука одржан је данас испред просторија ове партије.

Република Српска 25.01.2020 | 15:53
Један човјек није партија, сви ми смо партија!

Скуп је, како је најављено, одржан у организацији чланова и симпатизера странке, а њеном одржавању присуствовали су Народни посланик и предсједник Градског одбора СП Бањалука Горан Селак, Народни посланици Миленко Савановић и Андреа Дурић, те министар породице омладине и спорта у Влади РС Соња Давидовић.

Иако је на скуп позван и предсједник ове партије Петар Ђокић, он се није појавио.

Око 1500 бањалучана, симпатизера Социјалистичке партије, окупило се испред просторија ове странке у Бањалуци гдје је својим присуством пружило подршку  народним посланицима ове партије и Градском одбору СП Бањалука.

Народни посланици Горан Селак и Андреа Дорић, те високи функционер СП Миленко Савановић, поручили су да Ђокић води политику самовоље, да крши статут партије, те да по сваку цијену жели уништити ГО СП-а јер му, како кажу, не одговара јака и стабилна странка у Бањалуци и Крајини.

 „Ми смо указивали на органима партије, нисмо жељели да јавност сазна за то, међутим када смо мало бучнији били на органима партије предсједник партије Петар Ђокић је кренуо да вријеђа нас народне посланике и каже да ми нисмо важни. Ја му кажем да су посланици важни, да посланици контролишу рад чланова Владе, да прочита закон, да прочита устав јер посланици су ти који бирају министре у Влади РС и позивам га и данас да размисли и позивам га на јединство", казе посланик у НСРС Горан Селак.

Слицног става је и његова партијска колегиница Андреа Дориц.

„Господину Ђокић узамјера се то што ми народни посланици који смо имали потребу да разговарамо са њим и указивали на неке проблеме, првенствено проблеме у функционисању његовог министарства и његовим неким поступцима у кадровској политици није желио да нас саслуша. Ипак смо ми народни посланици, изабрани смо у највише законодавно тијело, ми бирамо министре у Влади РС, а очигледно он то није схватио озбиљно, ни наша упозорења, ни наше позиве да сједне са посланицима и разговара."

С обзиром да сутра у Добоју засједа главни одбор ове странке Селак је позвао све чланове да добро размисле, да не цијепају Социјалистичку партију и не руше, како каже, њихову кућу.

„Та дрскост Петра Ђокића који није упутио позиве нама да дођемо на сједницу главног одбора ево поручујем вам данас и дајем вам ексклузивну вијест да ћу доћи и нека ме спријечи физички да не уђем јер сам још увијек члан главног одбора јер конгрес ме је изабрао да будем члан ГО.

Због оволиког броја људи данас овдје ја не могу да издам те људе, не могу да им окренем леђа, тако да ћу се сутра појавити у Добоју. Они су заказали то тамо, да то не буде у Бањалуци зато што се човјек боји БЛ и боји се ових 2000 људи", казе Селак.

Прије скупа подршке у просторијама Социјалистичке партије одржана је проширена сједница Извршног одбора Градског одбора СП Бања Лука, којој су осим чланова Извршног одбора ове странке присуствовали и многи истакнути функционери и чланови тог одбора.

Из СП је саопштено да је дата пуна подршка предсједнику партије Петру Ђокићу, а најоштрије осуђено, како се наводи, самоиницијативно дјеловање искљученог народног посланика и бившег предсједника Градског одбора СП Бања Лука Горана Селака, те његово грубо кршење Статута СП-а.

БН ТВ

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Гдје

25.01.2020 15:24

Гдје је Душан Вјештица директор Космоса?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Гдје

25.01.2020 15:49

У Београду код мафије која не да Космос ради док им се не да дзаба.

Name

ана

25.01.2020 16:08

Е, нек сте и ви дошли на ред,како дошли тако отишли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Овако

25.01.2020 17:45

Идемооо.. Сљедећа секта на распаду снсд!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поп јовица

25.01.2020 18:38

У црвеној коалицији висе се не зна ни ко пије ни ко плаца! Партије су им постали иструменти за згртање новца и трговину интересима! Црвени басибозук наставља да унистава Српску несмањеном зестином!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еј мој глупи народе!

25.01.2020 19:20

Ђаво вас све однио!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бандо

25.01.2020 19:27

Врати коко сто си позобала

ОДГОВОРИТЕ
Name

П

26.01.2020 06:36

Гдје набројише 1500 људи?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нестраначка лицност

26.01.2020 07:51

Какви цланови и симпатизери све сами ухљеби

ОДГОВОРИТЕ
Name

СП БЛ

26.01.2020 10:32

Свака част Дорућки и Селаку на храбрости...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЈОЛЕ БРЦКО

26.01.2020 12:22

РУСИ,РУСИ МИЛЕ,ЈА ЦУ САД У СДС,СА МАРКОМ,А ТИ ЦЕС ДОЦИ НА РЕД БРЗО.ДЈОКИЦА ПЕРИЦА ЛИЦНО

ОДГОВОРИТЕ