Jedan čovjek nije partija, svi mi smo partija!

Skup podrške jedinstvu Socijalističke partije, narodnim poslanicima Socijalističke partije i Gradskom odboru SP Banjaluka održan je danas ispred prostorija ove partije.

Republika Srpska 25.01.2020 | 15:53
Jedan čovjek nije partija, svi mi smo partija!

Skup je, kako je najavljeno, održan u organizaciji članova i simpatizera stranke, a njenom održavanju prisustvovali su Narodni poslanik i predsjednik Gradskog odbora SP Banjaluka Goran Selak, Narodni poslanici Milenko Savanović i Andrea Durić, te ministar porodice omladine i sporta u Vladi RS Sonja Davidović.

Iako je na skup pozvan i predsjednik ove partije Petar Đokić, on se nije pojavio.

Oko 1500 banjalučana, simpatizera Socijalističke partije, okupilo se ispred prostorija ove stranke u Banjaluci gdje je svojim prisustvom pružilo podršku  narodnim poslanicima ove partije i Gradskom odboru SP Banjaluka.

Narodni poslanici Goran Selak i Andrea Dorić, te visoki funkcioner SP Milenko Savanović, poručili su da Đokić vodi politiku samovolje, da krši statut partije, te da po svaku cijenu želi uništiti GO SP-a jer mu, kako kažu, ne odgovara jaka i stabilna stranka u Banjaluci i Krajini.

 „Mi smo ukazivali na organima partije, nismo željeli da javnost sazna za to, međutim kada smo malo bučniji bili na organima partije predsjednik partije Petar Đokić je krenuo da vrijeđa nas narodne poslanike i kaže da mi nismo važni. Ja mu kažem da su poslanici važni, da poslanici kontrolišu rad članova Vlade, da pročita zakon, da pročita ustav jer poslanici su ti koji biraju ministre u Vladi RS i pozivam ga i danas da razmisli i pozivam ga na jedinstvo", kaze poslanik u NSRS Goran Selak.

Slicnog stava je i njegova partijska koleginica Andrea Doric.

„Gospodinu Đokić uzamjera se to što mi narodni poslanici koji smo imali potrebu da razgovaramo sa njim i ukazivali na neke probleme, prvenstveno probleme u funkcionisanju njegovog ministarstva i njegovim nekim postupcima u kadrovskoj politici nije želio da nas sasluša. Ipak smo mi narodni poslanici, izabrani smo u najviše zakonodavno tijelo, mi biramo ministre u Vladi RS, a očigledno on to nije shvatio ozbiljno, ni naša upozorenja, ni naše pozive da sjedne sa poslanicima i razgovara."

S obzirom da sutra u Doboju zasjeda glavni odbor ove stranke Selak je pozvao sve članove da dobro razmisle, da ne cijepaju Socijalističku partiju i ne ruše, kako kaže, njihovu kuću.

„Ta drskost Petra Đokića koji nije uputio pozive nama da dođemo na sjednicu glavnog odbora evo poručujem vam danas i dajem vam ekskluzivnu vijest da ću doći i neka me spriječi fizički da ne uđem jer sam još uvijek član glavnog odbora jer kongres me je izabrao da budem član GO.

Zbog ovolikog broja ljudi danas ovdje ja ne mogu da izdam te ljude, ne mogu da im okrenem leđa, tako da ću se sutra pojaviti u Doboju. Oni su zakazali to tamo, da to ne bude u Banjaluci zato što se čovjek boji BL i boji se ovih 2000 ljudi", kaze Selak.

Prije skupa podrške u prostorijama Socijalističke partije održana je proširena sjednica Izvršnog odbora Gradskog odbora SP Banja Luka, kojoj su osim članova Izvršnog odbora ove stranke prisustvovali i mnogi istaknuti funkcioneri i članovi tog odbora.

Iz SP je saopšteno da je data puna podrška predsjedniku partije Petru Đokiću, a najoštrije osuđeno, kako se navodi, samoinicijativno djelovanje isključenog narodnog poslanika i bivšeg predsjednika Gradskog odbora SP Banja Luka Gorana Selaka, te njegovo grubo kršenje Statuta SP-a.

BN TV

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Gdje

25.01.2020 15:24

Gdje je Dušan Vještica direktor Kosmosa?

ODGOVORITE
Name

Re Gdje

25.01.2020 15:49

U Beogradu kod mafije koja ne da Kosmos radi dok im se ne da dzaba.

Name

ana

25.01.2020 16:08

E, nek ste i vi došli na red,kako došli tako otišli.

ODGOVORITE
Name

Ovako

25.01.2020 17:45

Idemooo.. Sljedeća sekta na raspadu snsd!

ODGOVORITE
Name

Pop jovica

25.01.2020 18:38

U crvenoj koaliciji vise se ne zna ni ko pije ni ko placa! Partije su im postali istrumenti za zgrtanje novca i trgovinu interesima! Crveni basibozuk nastavlja da unistava Srpsku nesmanjenom zestinom!

ODGOVORITE
Name

Ej moj glupi narode!

25.01.2020 19:20

Đavo vas sve odnio!

ODGOVORITE
Name

Bando

25.01.2020 19:27

Vrati koko sto si pozobala

ODGOVORITE
Name

P

26.01.2020 06:36

Gdje nabrojiše 1500 ljudi?

ODGOVORITE
Name

Nestranačka licnost

26.01.2020 07:51

Kakvi clanovi i simpatizeri sve sami uhljebi

ODGOVORITE
Name

SP BL

26.01.2020 10:32

Svaka čast Dorućki i Selaku na hrabrosti...

ODGOVORITE
Name

DJOLE BRCKO

26.01.2020 12:22

RUSI,RUSI MILE,JA CU SAD U SDS,SA MARKOM,A TI CES DOCI NA RED BRZO.DJOKICA PERICA LICNO

ODGOVORITE