У Бањалуци скуп подршке јединству Социјалистичке партије

 Скуп подршке јединству Социјалистичке партије, народним посланицима Социјалистичке партије и Градском одбору СП Бањалука одржаће се данас у 15 часова испред просторија партије (Јована Дучића 25).

Република Српска 25.01.2020 | 14:01
У Бањалуци скуп подршке јединству Социјалистичке партије

Скуп се одржава у организацији чланова и симпатизера СП, који су позвали предсједника Градског одбора Горана Селака, народне посланике и предсједника СП Петра Ђокића да им се обрате.

Народни посланик и предсједник Градског одбора СП Бањалука Горан Селак каже да ће доћи на скуп који данас у 15 часова организују чланови и симпатизери Социјалистичке партије из Бањалуке. Селак је позвао на јединство у партији у читавој Републици Српској и поручио да Социјалисти неће дозволити цијепање партије.

"Обавијештен сам да чланови и симпатизери данас одржавају скуп подршке народним посланицима којима су дали своје гласове, као и Клубу СП. Доћи ћу да изразим захвалностна подршци  да позовем на разум и јединство од Требиња до Новог Града. Партија не може да буде таоц самовоље једног човјека. Позван је и предсједник партије Петар Ђокић да се и он обрати члановима партије и очекујем да дође и објасни своје поступке", каже Селак.

Турбуленције у СП-у почеле су прије два дана када је група посланика Социјалистичке партије у Народној Скупштини Републике Српске напустиа сједницу Извршног одбора партије, те одржали састанак клуба посланика гдје су донијели закључак да од премијера Радована Вишковића траже смјену министра рударства и енергетике и предсједника Социјалистичке партије Петра Ђокића.

Затим је Извршни одбор Главног одбора Социјалистичке партије (СП) саопштио да не подржава самоиницијативно дјеловање групе народних посланика ове партије и да одбацује као неосноване њихове захтјеве за смјену лидера СП-а Петра Ђокића.

А онда је Ђокић, односно Органи Социјалистичке партије,  донијели одлуку да из странке искључе Максим Скока и Горан Селак, као и Миленко Савановић.

Страсти се нису смириле ни данас, а јутрос је Ђокић најавио и пријаве због злоупотребе личних података.

Наиме, синоћ се у јавности појавила прича да се испред сједишта партије организује окупљање чланства, али је Ђокић то демантовао.

Међутим, како су сада најавили симпатизери и чланови СП-а, скуп подршке ће бити одржан.

(Независне)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Ари ари

25.01.2020 13:43

Зна се да социјалисти подрзавају само Петра Дјокица

ОДГОВОРИТЕ
Name

КП

25.01.2020 14:14

немају они никаве везе са социјалистима,социјалисти се боре за једнакост и социјалну дрзаву и правду .Ово је група кркана и мафијаска која се удрузила и основала политицку странку а једини цил је опљацкати будзет републике,опстина и јавних предузеца

Name

Ухх

25.01.2020 14:11

Зар се смију скупови без најаве одрзавати? Дјокицу одлази!

ОДГОВОРИТЕ
Name

25.01.2020 14:35

Дјокицу доста си био са лазном дипломом

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

25.01.2020 15:07

Подрска Петру Дјокицу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Папак

25.01.2020 22:50

био и остао сваком по заслузи! Али овако це проци Папак број један а није далеко тај дан!

ОДГОВОРИТЕ