U Banjaluci skup podrške jedinstvu Socijalističke partije

 Skup podrške jedinstvu Socijalističke partije, narodnim poslanicima Socijalističke partije i Gradskom odboru SP Banjaluka održaće se danas u 15 časova ispred prostorija partije (Jovana Dučića 25).

Republika Srpska 25.01.2020 | 14:01
U Banjaluci skup podrške jedinstvu Socijalističke partije

Skup se održava u organizaciji članova i simpatizera SP, koji su pozvali predsjednika Gradskog odbora Gorana Selaka, narodne poslanike i predsjednika SP Petra Đokića da im se obrate.

Narodni poslanik i predsjednik Gradskog odbora SP Banjaluka Goran Selak kaže da će doći na skup koji danas u 15 časova organizuju članovi i simpatizeri Socijalističke partije iz Banjaluke. Selak je pozvao na jedinstvo u partiji u čitavoj Republici Srpskoj i poručio da Socijalisti neće dozvoliti cijepanje partije.

"Obaviješten sam da članovi i simpatizeri danas održavaju skup podrške narodnim poslanicima kojima su dali svoje glasove, kao i Klubu SP. Doći ću da izrazim zahvalnostna podršci  da pozovem na razum i jedinstvo od Trebinja do Novog Grada. Partija ne može da bude taoc samovolje jednog čovjeka. Pozvan je i predsjednik partije Petar Đokić da se i on obrati članovima partije i očekujem da dođe i objasni svoje postupke", kaže Selak.

Turbulencije u SP-u počele su prije dva dana kada je grupa poslanika Socijalističke partije u Narodnoj Skupštini Republike Srpske napustia sjednicu Izvršnog odbora partije, te održali sastanak kluba poslanika gdje su donijeli zaključak da od premijera Radovana Viškovića traže smjenu ministra rudarstva i energetike i predsjednika Socijalističke partije Petra Đokića.

Zatim je Izvršni odbor Glavnog odbora Socijalističke partije (SP) saopštio da ne podržava samoinicijativno djelovanje grupe narodnih poslanika ove partije i da odbacuje kao neosnovane njihove zahtjeve za smjenu lidera SP-a Petra Đokića.

A onda je Đokić, odnosno Organi Socijalističke partije,  donijeli odluku da iz stranke isključe Maksim Skoka i Goran Selak, kao i Milenko Savanović.

Strasti se nisu smirile ni danas, a jutros je Đokić najavio i prijave zbog zloupotrebe ličnih podataka.

Naime, sinoć se u javnosti pojavila priča da se ispred sjedišta partije organizuje okupljanje članstva, ali je Đokić to demantovao.

Međutim, kako su sada najavili simpatizeri i članovi SP-a, skup podrške će biti održan.

(Nezavisne)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Ari ari

25.01.2020 14:43

Zna se da socijalisti podrzavaju samo Petra Djokica

ODGOVORITE
Name

KP

25.01.2020 15:14

nemaju oni nikave veze sa socijalistima,socijalisti se bore za jednakost i socijalnu drzavu i pravdu .Ovo je grupa krkana i mafijaska koja se udruzila i osnovala politicku stranku a jedini cil je opljackati budzet republike,opstina i javnih preduzeca

Name

Uhh

25.01.2020 15:11

Zar se smiju skupovi bez najave odrzavati? Djokicu odlazi!

ODGOVORITE
Name

Xl

25.01.2020 15:35

Djokicu dosta si bio sa laznom diplomom

ODGOVORITE
Name

BL

25.01.2020 16:07

Podrska Petru Djokicu!

ODGOVORITE
Name

Papak

25.01.2020 23:50

bio i ostao svakom po zasluzi! Ali ovako ce proci Papak broj jedan a nije daleko taj dan!

ODGOVORITE