Судбина региона зависиће од договора великих сила

''Наша судбина ће зависити од договора Сједињених Америчких Држава и Русије. Од тога ће зависити каква ће бити будућност Западног Балкана'', поручио је Јовановић.

Босна и Херцеговина 25.01.2020 | 10:21
Судбина региона зависиће од договора великих сила

МИлован Јовановић, политички коментатор и новинар, рекао је данас за Н1 да је Босна и Херцеговина данас разапета између утицаја Турске и Русије.

Према његовим ријечима, на простору Западног Балкана присутни су утицаји и других свјетских сила, а судбина овог простора зависит ће од договора Сједињених Америчких Држава и Русије.

''Босна и Херцеговина је разапета између турског и руског утицаја, али и утицаја земаља Блиског истока као што су Иран и Саудијска Арабија. Русија и Кина су искористиле стратешко нејединство Европске уније и САД-а послије 11. септембра и терористичких напада на САД. То стратешко нејединство да се елеминишу одметнути режими, отворило је простор за Русију и Кину. Европска унија је суочена с бројним проблемима и све је то испливало на површину'', оцијенио је Јовановић.

Оптимизам, додао је, види у иницијативи ''мини Шенген''.

''Наша судбина ће зависити од договора Сједињених Америчких Држава и Русије. Од тога ће зависити каква ће бити будућност Западног Балкана'', поручио је Јовановић.

(Н1)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

гуз

25.01.2020 09:37

Ма јок,највазнији су односи Србија-Кина,братских народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кики

25.01.2020 09:49

Сад це наси медицинари ици у КИНУ да хватају овај КОРОНА вирус..нецемо ми брацу напустити сад кад је најтезе.

Name

БиХ

25.01.2020 10:23

...је разапета измедју Србије и Хрватске, а не Русије и Америке. Нити би Србији било боље са презадузеним дијелом коју води Додик , а Хрватска је направила историјску греску дајуци хрватима у БиХ путовнице и тиме ставила тацку на сад вец празан териториј у којем су некад зивјели...Казу да БиХ има тренутно 2,7 мил. и то је било јуце, данас је мање, а сутра...видјецемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИДЕМО СТО ДАЉЕ

25.01.2020 12:03

Млади највисе одлазе због силне пљацке,совинизма, ТКЗ.заститника народа једном ријецју политицког отпада који не мозес санкционисати јер је у свим порама власти,

Name

Нострадамус

25.01.2020 14:11

БиХ је разапета измедју СДА-ХДЗ и СНСД-еа са других страна вуце јос Сбб Сда Днс Сп

Name

Ма јок

25.01.2020 11:06

Судбина Западног Балкана је вец запецацена одласком младог, радно способног,репродуктивног, становниства.А земља? Је.ес земљу, кад ионако није моја, се некад говорило.Ко је тренутни (увек је на Балкану неко други био газда) а ко је будуци власник. Нема везе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

искоса

25.01.2020 11:09

овај "коментатор" прича без везе. ХАЛО "аналитичар", у БиХ је на снази је дејтонски мировни споразум и ти нам просипаш причу како ће га у догледно вријеме велике силе промијенити (дејтон 2), ма немој, нема од тога ништа у наредних 100 година. Што се тиче осталих држава на југоистоку Европе, све је ријешено и све је готово. Једино Србија има наду да ће вратити Косово.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

25.01.2020 11:45

Аналитичару, то је јасно клинцима у средњој школи...питање је како ћемо се изборити? Дај одговор на то!

ОДГОВОРИТЕ