Траже увођење доживотног затвора у БиХ

Група грађана "Правда за Едина" у Бијељини је организовала потписивање петиције којом траже увођење доживотног затвора у БиХ. Ову петицију су покренули пријатељи и отац убијеног Едина Зејћировића из Челића. У наредним данима проћи ће свим градовима Босне и Херцеговина како би поручили да монструозне убице не могу проћи некажњене.

Република Српска 24.01.2020 | 17:23
Траже увођење доживотног затвора у БиХ

У наредним данима проћи ће свим градовима Босне и Херцеговина како би поручили да монструозне убице не могу проћи некажњене.

"Циљ ове петиције је да пробудимо свијест грађана да се трагедија која се десила мом сину и мојој породици, овакав злочин учињен према једном животу ником више и никад не деси", поручио је отац убијеног 30-годишњег Едина Зејћировића. Тражи измјену Кривичног закона и да се овакви монструозни злочини најстрожије казне.

"Да нам дају подршку нама као породици и себи који имају дјецу, која расту у овој земљи, да покушамо промијенити казнене законе у нашој земљи, да се овакви случајеви што више осуђују са већим годинама затвора, јер сада су мизерне казне", каже Енвер Зејћировић, отац убијеног Едина.

Зејћировић каже да је у контакту са Тужилаштвом у Брчком и  да је добио увјеравања да ће половином марта завршити са истрагом, да би се покренуо процес суђења.

"Често ме питају шта бих поручио правосуђу, хоћу да вјерујем да ће то они урадити како треба. Ово што се десило то сигурно се не смије заборавити и гурнути под тепих", каже Енвер Зејћировић, отац убијеног Едина.

Да би дошло до промјене Кривичног закона потребна је и политичка воља, тако да ће потписи грађана бити прослијеђени Скупштини Брчко дистрикта, парламентима БиХ, Републике Српске и Федерације.
Све више грађана дају подршку. Формирана је и група "Правда за Едина".

"За овакве злочине немају шансе да изађу на слободу. Да им се стане у крај и да они буду примјер осталим који имају на уму да ураде овако нешто да знају да не смију да то ураде, да ће добити огромну казну, 45 година", каже Марко Куртума, пријатељ убијеног Едина.

"Сви су га знали по његовој доброти. Остала је кћерка иза њега од шест година и то јако боли. И ја сам мајка, имам дијете ја не знам ко хода поред нас, да ли је то убица, монструм, педофил. И за њих нема казне, да се само уведе доживотна казна", каже Амела Ћумуровић, пријатељ убијеног Едина.

Основни суд Брчко дистрикта почетком јануара је за још два мјесеца продужио притвор осумњиченима за отмицу и звјерско убиство 30-годишњег Едина Зејћировића, које се догодило 17. новембра прошле године. У притвору су Суан Халиловић, Нихад Хукић, Сувад Дједовић и Самид Шабановић.

Најшокантније у цијелом овом случају је да су починиоци овог гнусног дјела посљедње тренутке живота своје жртве снимали мобилним телефоном. На снимку се приказује садистичко иживљавање, физичко и вербално злостављање младића.

БН ТВ

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Рале

24.01.2020 16:34

Подрска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

24.01.2020 17:02

Апсолутна подршка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маx

24.01.2020 18:25

ПОДРСКА...АЛИ ТРЕБА ЗНАТИ ДА КОД НАС ДОЗИВОТНУ НЕЦ ДОБИТИ НАЛОГОДАЦИ ЈЕР СЕ НЕ ЗНА КО СУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.01.2020 00:46

Исто тако нетреба заборавити злоцине које су поцинили такозвана армију бих у пакету тразит правду док год хода слободно Насер Дудаковиц Дзаферовиц Бакир нема правде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даво

25.01.2020 00:48

Какву правду тразимо а Дзаферовиц на слободи Дудаковиц Ориц итд

ОДГОВОРИТЕ
Name

Књаз

25.01.2020 15:25

Нису криви, иако се лаж понавља неће постати истина

Name

Исто тако

25.01.2020 04:49

И смртну казну треба вратити! Накотило се ту разне гамади, злостављају поштен народ, пљачкају, силују, обљубљују малу дјецу, сакате, убијају у ником ништа! Осилла се гамад на све стране, виде да могу! Ако и дођу до суда, суд им дијели адвоката по службеној дужности (којег плаћамо ми), и они су врло брзо на слободи! Е па доста више! ВРАТИТИ ДОЖИВОТНУ РОБИЈУ И СМРТНУ КАЗНУ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Књаз

25.01.2020 15:26

Подршка

Name

Деда

25.01.2020 09:18

Вец има дозивотна цим зивимо ту а зна се и ко су власници тог затвора

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доктор

25.01.2020 09:53

Нисам ниста боље процитсо одавно,цеститка за коментар!

Name

Брзи

25.01.2020 22:58

А ја сам за градску кухињу.