Вучић након Гренела: Нема лаких разговора

Након разговора са изаслаником америчког председника Ричардом Гренелом Вучић изјавио да су сви разговори тешки јер се увек дође до политике.

Србија 24.01.2020 | 10:53
Вучић након Гренела: Нема лаких разговора

"Желим да кажем грађанима Србије и свима у ЕУ, и свету, да смо имали веома добре разговоре који су се тицали унапређења животног стандарда људи, боље економске и инфраструктурне повезаности, односима између Београда и Приштине", казао је председник Србије.

Према његовим речима, нема лаких разговора, јер шта год да покренете дођете до политике.

"Гренел је на рационалан начин, уз снажну агенду, схватио нашу жељу да напредујемо у односима и што је разумео које су потребе Србије и шта наши грађани желе да виде и да Србија буде поштована, а не понижавана као раније", рекао је Вучић на конференцији за медије одржаној након састанка са специјалним изаслаником америчког председника за унапређење дијалога Београд и Приштине.

Вучић је новинарима рекао да је Гренелу говорио о проблемима које имамо од увођења такси ."Ми смо само у једној години 435 милиона евра изгубили. Зато сам захвалан господину Гренелу што је разумео да се трудимо да имамо договоре и превазилазимо баријере. Погледајте како се Трамп борио да направи дил са Кином, иако су ту односи другачији", рекао је Вучић.

Казао је и да су он и Гренел разговарали о даљем инфраструктурном повезивању Београда и Приштине, најављујући друмско и железничко повезивање. Међутим, додао је и да је по том питању неопходно укинути таксе јер би било немогуће сваком човеку у возу прегледати кесе.

"Говорили смо и о ономе што је Гренел рекао у Приштини, повлачењима прзнавања Косова. Рекао сам му да смо нудили Приштини да направимо паузу у томе, али Приштина није желела то да прихвати", рекао је он и додао да у понедељак Гренел организује сатсанак за железницу и путеве.

(БН/Б92)

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Даре

24.01.2020 17:32

Колико ја видим нећеш ти унети ту кесу на Косово

ОДГОВОРИТЕ
Name

25.01.2020 15:02

Ме видис добро

Name

Робин Хоод

27.01.2020 10:44

Зашто Србија не производи дронове...????

ОДГОВОРИТЕ