Vučić nakon Grenela: Nema lakih razgovora

Nakon razgovora sa izaslanikom američkog predsednika Ričardom Grenelom Vučić izjavio da su svi razgovori teški jer se uvek dođe do politike.

Srbija 24.01.2020 | 10:53
Vučić nakon Grenela: Nema lakih razgovora

"Želim da kažem građanima Srbije i svima u EU, i svetu, da smo imali veoma dobre razgovore koji su se ticali unapređenja životnog standarda ljudi, bolje ekonomske i infrastrukturne povezanosti, odnosima između Beograda i Prištine", kazao je predsednik Srbije.

Prema njegovim rečima, nema lakih razgovora, jer šta god da pokrenete dođete do politike.

"Grenel je na racionalan način, uz snažnu agendu, shvatio našu želju da napredujemo u odnosima i što je razumeo koje su potrebe Srbije i šta naši građani žele da vide i da Srbija bude poštovana, a ne ponižavana kao ranije", rekao je Vučić na konferenciji za medije održanoj nakon sastanka sa specijalnim izaslanikom američkog predsednika za unapređenje dijaloga Beograd i Prištine.

Vučić je novinarima rekao da je Grenelu govorio o problemima koje imamo od uvođenja taksi ."Mi smo samo u jednoj godini 435 miliona evra izgubili. Zato sam zahvalan gospodinu Grenelu što je razumeo da se trudimo da imamo dogovore i prevazilazimo barijere. Pogledajte kako se Tramp borio da napravi dil sa Kinom, iako su tu odnosi drugačiji", rekao je Vučić.

Kazao je i da su on i Grenel razgovarali o daljem infrastrukturnom povezivanju Beograda i Prištine, najavljujući drumsko i železničko povezivanje. Međutim, dodao je i da je po tom pitanju neophodno ukinuti takse jer bi bilo nemoguće svakom čoveku u vozu pregledati kese.

"Govorili smo i o onome što je Grenel rekao u Prištini, povlačenjima prznavanja Kosova. Rekao sam mu da smo nudili Prištini da napravimo pauzu u tome, ali Priština nije želela to da prihvati", rekao je on i dodao da u ponedeljak Grenel organizuje satsanak za železnicu i puteve.

(BN/B92)

 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Dare

24.01.2020 17:32

Koliko ja vidim nećeš ti uneti tu kesu na Kosovo

ODGOVORITE
Name

4d

25.01.2020 15:02

Me vidis dobro

Name

Robin Hood

27.01.2020 10:44

Zašto Srbija ne proizvodi dronove...????

ODGOVORITE