САД уводи нове санкције, "црна листа" све дужа

Америчко Министарство финансија саопштило је данас да су на “црну листу” ставили још двије компаније са сједиштем у Хонг Конгу, по једну из Шангаја и Дубаија јер су помагале иранској нафтној компанији НИОЦ да извози робу вриједну више милиона долара чиме су прекршиле санкције САД.

Свијет 23.01.2020 | 21:58
САД уводи нове санкције, "црна листа" све дужа

У саопштењу се наводи да су санкције уведене фирми “Трилијанс петрохемикал” и “Сејџ енерџи” из Хонг Конга, “Пиквју индустри” из Кине и “Бинитко” из Уједињених Арапских Емирата.

Санкцијама се замрзавају средства компанија, забрањује се америчким компанијама и појединцима да послују са њима.

Америчка администрација увела је санкције за још двије компаније “Ђијаксијанг индустри” из Хонг Конга и “Ојвангва петрохемикал” из Шандонга те појединцима али Бајандријану који је повезан са “Трилијанс петролеумом” и Жикингу Вангу, Кинезу повезаном са “Ојвангвом” из Шандонга.

Америчко-иранске тензије су у порасту од 2018. године када су САД одлучиле да се повуку из нуклеарног споразума који су свјетске силе постигле 2015. године са Техераном.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Драган

24.01.2020 08:19

Кад би нашу црну листу продужили и ставили забрану обављања јавне функције.. Доста би нам боље било..

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

24.01.2020 11:52

Мозе ли се забранити рад коалиционих странака у БиХа??? Мозе ли се расформирати све институције ?? Јер су у слузби мафије!!??? Народ је растјеран обезглављен покраден немицан!!!! Мафија окупирала дрзаву!пљацка стољеца!!! У 21 вијеку дно дна за Гиниса!!!!