SAD uvodi nove sankcije, "crna lista" sve duža

Američko Ministarstvo finansija saopštilo je danas da su na “crnu listu” stavili još dvije kompanije sa sjedištem u Hong Kongu, po jednu iz Šangaja i Dubaija jer su pomagale iranskoj naftnoj kompaniji NIOC da izvozi robu vrijednu više miliona dolara čime su prekršile sankcije SAD.

Svijet 23.01.2020 | 21:58
SAD uvodi nove sankcije, "crna lista" sve duža

U saopštenju se navodi da su sankcije uvedene firmi “Trilijans petrohemikal” i “Sejdž enerdži” iz Hong Konga, “Pikvju industri” iz Kine i “Binitko” iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Sankcijama se zamrzavaju sredstva kompanija, zabranjuje se američkim kompanijama i pojedincima da posluju sa njima.

Američka administracija uvela je sankcije za još dvije kompanije “Đijaksijang industri” iz Hong Konga i “Ojvangva petrohemikal” iz Šandonga te pojedincima ali Bajandrijanu koji je povezan sa “Trilijans petroleumom” i Žikingu Vangu, Kinezu povezanom sa “Ojvangvom” iz Šandonga.

Američko-iranske tenzije su u porastu od 2018. godine kada su SAD odlučile da se povuku iz nuklearnog sporazuma koji su svjetske sile postigle 2015. godine sa Teheranom.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Dragan

24.01.2020 08:19

Kad bi našu crnu listu produžili i stavili zabranu obavljanja javne funkcije.. Dosta bi nam bolje bilo..

ODGOVORITE
Name

A

24.01.2020 11:52

Moze li se zabraniti rad koalicionih stranaka u BiHa??? Moze li se rasformirati sve institucije ?? Jer su u sluzbi mafije!!??? Narod je rastjeran obezglavljen pokraden nemican!!!! Mafija okupirala drzavu!pljacka stoljeca!!! U 21 vijeku dno dna za Ginisa!!!!