Станивуковић поднио пријаву против Павловића

Посланик ПДП-а у Парламенту Српске Драшко Станивуковић поднио је кривичну пријаву против Војина Павловића, предсједника Удружења грађана „Источна алтернатива“ због кривичног дјела угрожавање безбиједности.

Република Српска 23.01.2020 | 15:16
Станивуковић поднио пријаву против Павловића

Кривична пријава против Војина Павловића поднесена је због пријетњи које је Павловић упутио посланику ПДП-а у Парламенту Српске Драшку Станивуковићу на митингу борачких невладиних организација у децембру прошле године. Станивуковић каже да је недопустиво да се било коме јавно пријети, а да се то не санкционише. 

 „Зато подносимо данас кривичну пријаву и инсистирамо на свим стварима што смо рекли  оставка лукача је и даље наш захтјев као и сваког нормалног здраворазумног човјека у овој земљи на бази нерасвијетљених убистава и лошег рада врха министарства и на бази тога да министар неког или било кога удара што је потпуно недопустиво поднијели смо кривичну пријаву против њега данас против Павловића“, истиче Драшко Станивуковић, посланик ПДП у НС РС.

 „Очигледно је да се ради о пријетњи лишења животом од стране Војина Павловића што није смио учинитини он ни било ко да јавно позива на такве ствари на линч. То је неопростиво ради се о кривичном дјелу и данас смо поднијели кривичну пријаву и ми ћемо на томе истрајати“,каже Смиљана Моравац Бабић, адвокат.

Војин Павловић, предсједник удружења грађана Источна алтернатива, је јавно подржао министра унутрашњих послова Драгана Лукача и физички напад на Станивуковића који се десио током децембарског скупштинског засједања.

 „Једино што му ја замјерим мало је благо поступио на оној скупштини, одакле ја долазим кажу Војине молим вас пренесите му поздраве требао му је говорницу набити на главу да  га не гледамо“, казао је у децембру Војин Павловић,предсједник Удружења грађана „Источна алтернатива“ . 

Павловић је такође јавно рекао да је Станивуковићу забрањен долазак у Братунац и Сребреницу. Управо због тога, Станивуковић каже да ће одржати протест у Братунцу да докаже да ниједан град у Српској није ничије власништво и да сваки грађанин има право да се слободно креће.

 „Имаћемо праксу да на сваком скупу тог дана најавимо гдје се наредни пут видимо и које је наредно мјесто, а скупове које организујемо зваће се буђење рс јер будимо град по град у нади да ослободимо све локалне заједнице и како би смо овдје живјлеи како доликује нормалном човјеку“, истиче Станивуковић.

Скуп опозиције биће одржан у суботу 25.јануара у Братунцу у кино сали са почетком у 17 часова. Међутим, према писању медија, из удружења „Источна алтернатива“ је најављено да ће у исто вријеме бити одржан контрамитинг под слоганом Српска изнад свих.

БН ТВ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Мрс Бандо!

23.01.2020 15:48

Ста знаци вас слоган "Српска изнад свих". Је ли Српска дезертера и ратног и поратног профитера и криминалца Миле Будака? Знамо ми ста је вас циљ - да народу који је стварао Српску огадите и да је смуците. Неце вам поци за руком бандо дезертерска!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бијељина

23.01.2020 16:08

Покази му Драско да се не бојис и да га мозес изазват на мегдан и да си паметнији и постенији момак од њега!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чобан

23.01.2020 18:31

Дођи тајкунчићу да ми припазиш овце, морам нешто до града.

Name

Дзевад

23.01.2020 19:28

Јаране ти само писес пријаве, радис ли иста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рр

24.01.2020 08:07

Ти си дно дна само изазивас

ОДГОВОРИТЕ