Stanivuković podnio prijavu protiv Pavlovića

Poslanik PDP-a u Parlamentu Srpske Draško Stanivuković podnio je krivičnu prijavu protiv Vojina Pavlovića, predsjednika Udruženja građana „Istočna alternativa“ zbog krivičnog djela ugrožavanje bezbijednosti.

Republika Srpska 23.01.2020 | 15:16
Stanivuković podnio prijavu protiv Pavlovića

Krivična prijava protiv Vojina Pavlovića podnesena je zbog prijetnji koje je Pavlović uputio poslaniku PDP-a u Parlamentu Srpske Drašku Stanivukoviću na mitingu boračkih nevladinih organizacija u decembru prošle godine. Stanivuković kaže da je nedopustivo da se bilo kome javno prijeti, a da se to ne sankcioniše. 

 „Zato podnosimo danas krivičnu prijavu i insistiramo na svim stvarima što smo rekli  ostavka lukača je i dalje naš zahtjev kao i svakog normalnog zdravorazumnog čovjeka u ovoj zemlji na bazi nerasvijetljenih ubistava i lošeg rada vrha ministarstva i na bazi toga da ministar nekog ili bilo koga udara što je potpuno nedopustivo podnijeli smo krivičnu prijavu protiv njega danas protiv Pavlovića“, ističe Draško Stanivuković, poslanik PDP u NS RS.

 „Očigledno je da se radi o prijetnji lišenja životom od strane Vojina Pavlovića što nije smio učinitini on ni bilo ko da javno poziva na takve stvari na linč. To je neoprostivo radi se o krivičnom djelu i danas smo podnijeli krivičnu prijavu i mi ćemo na tome istrajati“,kaže Smiljana Moravac Babić, advokat.

Vojin Pavlović, predsjednik udruženja građana Istočna alternativa, je javno podržao ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača i fizički napad na Stanivukovića koji se desio tokom decembarskog skupštinskog zasjedanja.

 „Jedino što mu ja zamjerim malo je blago postupio na onoj skupštini, odakle ja dolazim kažu Vojine molim vas prenesite mu pozdrave trebao mu je govornicu nabiti na glavu da  ga ne gledamo“, kazao je u decembru Vojin Pavlović,predsjednik Udruženja građana „Istočna alternativa“ . 

Pavlović je takođe javno rekao da je Stanivukoviću zabranjen dolazak u Bratunac i Srebrenicu. Upravo zbog toga, Stanivuković kaže da će održati protest u Bratuncu da dokaže da nijedan grad u Srpskoj nije ničije vlasništvo i da svaki građanin ima pravo da se slobodno kreće.

 „Imaćemo praksu da na svakom skupu tog dana najavimo gdje se naredni put vidimo i koje je naredno mjesto, a skupove koje organizujemo zvaće se buđenje rs jer budimo grad po grad u nadi da oslobodimo sve lokalne zajednice i kako bi smo ovdje živjlei kako dolikuje normalnom čovjeku“, ističe Stanivuković.

Skup opozicije biće održan u subotu 25.januara u Bratuncu u kino sali sa početkom u 17 časova. Međutim, prema pisanju medija, iz udruženja „Istočna alternativa“ je najavljeno da će u isto vrijeme biti održan kontramiting pod sloganom Srpska iznad svih.

BN TV

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Mrs Bando!

23.01.2020 15:48

Sta znaci vas slogan "Srpska iznad svih". Je li Srpska dezertera i ratnog i poratnog profitera i kriminalca Mile Budaka? Znamo mi sta je vas cilj - da narodu koji je stvarao Srpsku ogadite i da je smucite. Nece vam poci za rukom bando dezerterska!

ODGOVORITE
Name

bijeljina

23.01.2020 16:08

Pokazi mu Drasko da se ne bojis i da ga mozes izazvat na megdan i da si pametniji i posteniji momak od njega!

ODGOVORITE
Name

Čoban

23.01.2020 18:31

Dođi tajkunčiću da mi pripaziš ovce, moram nešto do grada.

Name

Dzevad

23.01.2020 19:28

Jarane ti samo pises prijave, radis li ista.

ODGOVORITE
Name

Rr

24.01.2020 08:07

Ti si dno dna samo izazivas

ODGOVORITE