Ево шта Гренел тражи од Приштине и Бограда

- Специјални Трампов изасланик Ричард Гренел изјавио да Приштина мора да укине таксе, а да ће од Београда тражити да заустави кампању повлачења признања КиМ.

Србија 23.01.2020 | 12:39
Ево шта Гренел тражи од Приштине и Бограда

Гренел иначе сутра долази у Београд, где ће разговарати с председником Србије.

Он се данас у Приштини састао с мандатаром за састав нове косовске владе Аљбином Куртијем.

"Важно је да се настави даље у економском развоју, да таксе увећане за 100 одсто морају бити уклоњене. То је једина ствар која мора бити уклоњена, а у исто време мора бити заустављена кампања за повлачење признања коју води Србија", рекао је Гренел.

Амерички дипломата у Берлину је рекао да ће и од других политичких представника у Приштини, са којима ће састати тражити да таксе увећане за сто одсто на робу из Србије и БиХ буду укинуте.

Очекује се да ће се након Куртија Гренел састати и са председником Демократског савеза Косова Исом Мустафом.

Он је рекао да је његова мисија искључиво посвећена економском развоју и да таксе морају бити уклоњене да би се даље напредовало.

Специјални изасланик америчког председника поруку о укидању такси пренео је синоћ и косовском председнику Хашиму Тачију.

Гренел сутра долази у Београд, где ће са председником Србије Александром Вучићем разговарати о наставку дијалога Београда и Приштине.

Гренел је поновио да га не занимају унутрашњи проблеми на косовској територији и да, како је рекао, покушава да игнорише политичке сукобе у вези са формирањем приштинске владе, као и да не жели у њима да учествује.

Позвао је политичке лидере Албанаца да поштују законе и да не коментаришу разговоре о формирању владе у медијима.

Изасланик америчког председника је рекао и да је Трампова администрација била врло успешна у досадашњем расту косовске економије, као и у пружању помоћи предузећима.

(Тањуг)

 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Боки

23.01.2020 12:13

Ко кога ту уцјењује. Ако Вуциц прекине политику повлацења признања за таxе, онда га треба скинути са власти земљу треба бранити на све нацине. НАТО је у колапсу, ЕУ неизвјесна, свету српску земљу треба вратити у састав Србије. Ове свјетске протуе нахранити и позелети срецан пут.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.01.2020 12:20

Опет ти

Name

Ре Боки

23.01.2020 12:29

Пробуди се..

Name

нада

23.01.2020 12:30

Слажем се са свим написаним.

Name

Ма да

23.01.2020 13:35

Како год на српску штету.дјубрад Имате сви комплексе од срба и српске историје.јер ви сви немате никакву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

1389

23.01.2020 13:59

Не мозе се од судбине побјец! Опет це се копља ломит?