Иза кулиса Давоса: Протести, водени топови и хапшења

- Швајцарска полиција испалила је сузавац и употебила водене топове и гумене метке у сукобу са демонстрантима у Цириху.

Свијет 23.01.2020 | 08:02
Иза кулиса Давоса: Протести, водени топови и хапшења

Демонстранти су, с друге стране, испалили ватромет и бацали флаше током протеста против одржавања Светског економског форума у Давосу.

Три особе су ухапшене, а једна је повређена када је испаљен ватромета, саопштила је циришка полиција додајући да је један полицијац одведен у болницу, преноси Ројтерс.

"Цирих против СЕФ (Светског економског форума)", био је слоган демонстрација, чије је одржавање је дозвољено и на којима је учествовало више стотина људи.

Поред исказивања противљења одржавању конференције, која окупља лидере пословне заједнице и политичке лидере у Давосу, удаљеном око 150 километара од Цириха, демонстранти су позвали на бржу акцју у борби против климатских промена.

Поједини демонстранти држали су транспаренте с натписима "Зауставите климатску кризу", док су други палили кутије по улицама и писали по прозорима околних радњи слогане, попут "Разбити СЕФ".

Иако су организатори позвали демонстранте да се уздрже од насиља, поједини од њих су испалили ватромет и причинили материјалну штету у вредности од више хиљада швајцарских франака, саопштила је полиција.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар