Робне резерве продају имовину за 6,5 милиона КМ

- Продају имовине у Брезичанима, код Приједора, Рогатици и Билећи путем јавног надметања огласиле су јуче Робне резерве Републике Српске у свеукупној процијењеној вриједности од 6.511.386,37 КМ, од чега је највреднија имовина у Брезичанима, код Приједора.

Вијести 23.01.2020 | 07:30
Робне резерве продају имовину за 6,5 милиона КМ

Имовина у Брезичанима на лицитацији се налази четврти пут, док је имовина у Рогатици и Билећи први пут на лицитацији.

"Продаја имовине стечајног дужника обавиће се путем усменог јавног надметања, лицитације, 26. фебруара, са почетком у 13 часова у згради Окружног привредног суда у Бањалуци", наведено је у огласу. 

Процијењена вриједност имовине у Брезичанима, земљишта, грађевинских објеката са пратећим садржајем, те опремом износи 4.545.225,32 КМ.

"Имовина се продаје у пакету као једна цјелина, а на четвртој јавној продаји она се продаје по процијењеној вриједности, с тим да најнижа цијена по којој се може продати имовина на овој лицитацији не може бити нижа од једне трећине процијењене вриједности", истиче се у огласу.

Процијењена вриједност земљишта које се продаје у Брезичанима је 2.278.800 КМ, грађевинских објеката 1.056.305,32 КМ, те опреме 1.210.120 КМ.

На тој локацији налази се више грађевинских објеката, међу којима су управна зграда са рестораном и пратећим садржајима, административни објекат на улазу у комплекс, складиште уља и мазива, зграда пумпе за гориво и други објекти.

Ове некретнине налазе се у приградском насељу Брезичани, код Приједора. Сва физичка и правна лица која су заинтересована да погледају ову имовину у Брезичанима могу се јавити контакт особи Драгану Кусоњићу (065/382-019), који је за "Независне" рекао да се нада да ће бити заинтересованих купаца.

"Током прошле лицитације било је четворо-петоро који су долазили да погледају некретнине. Дођу, погледају, кажу јавиће се и послије не знам на чему се то завршило", каже Кусоњић, који сматра да су долазили заинтересовани људи који би појединачно купили нешто од имовине, али с обзиром на то да се она продаје у пакету, од тога одустају.

"У прошлој лицитацији није ништа продано, све то тако стоји и даље. Надамо се да ће бити заинтересованих током ове лицитације", каже он.

И имовина у Рогатици, која је први пут на лицитацији, продаје се у цјелини. Почетна процијењена цијена земљишта, објеката са пратећим садржајем и опремом износи 1.418.359,85 КМ.

"Укупно процијењена вриједност имовине представља почетну и најнижу цијену испод које се имовина на првој лицитацији не може продати", наводи се у огласу, у ком се истиче да се земљиште и грађевински објекти налазе у предграђу Рогатице, удаљено од центра два километра.

У овом огласу Робне резерве РС продају и земљиште и грађевинске објекте у Билећи, такође у пакету, а процијењена вриједност је 547.801,20 КМ. Ова цијена представља почетну и најнижу цијену испод које се имовина на овој првој лицитацији не може продати.

Право на надметање за имовину у Приједору, Рогатици и Билећи имају сва домаћа и страна правна лица, предузетници и физичка лица која су преузела продајну документацију у предвиђеном року и уплатила депозит на рачун стечајног дужника. Продаја се врши по начелу "виђено-купљено", без накнадних приговора и рекламације на стање имовине која је предмет понуде.

Иначе, судбина овог предузећа била је запечаћена и прије него што је почело да ради, јер је од Републичке дирекције за робне резерве, а чији је правни насљедник, преузело и обавезе од око 21 милион КМ, тако да није имало шансу да позитивно послује.

(Независне)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Јаффа

23.01.2020 07:20

Покрали Робне резерве, оставили народ на милост и немилост у случају какве фрке...а сад продају имовину (и те паре ће клепити за себе), па ће угасити Робне резервне и заташкати криминал. Народ који овакве ствари ћутке пушта не заслужује боље!

ОДГОВОРИТЕ
Name

099

23.01.2020 08:04

зар то нису појеле ове але и вране из владајуце секте зар има јос несто дасе прода и уновци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Земљотрес

23.01.2020 09:18

Шта кажу монструми из владајуће секте и њихови ухљеби, шта ћемо када буде нови земљотрес?

ОДГОВОРИТЕ