Robne rezerve prodaju imovinu za 6,5 miliona KM

- Prodaju imovine u Brezičanima, kod Prijedora, Rogatici i Bileći putem javnog nadmetanja oglasile su juče Robne rezerve Republike Srpske u sveukupnoj procijenjenoj vrijednosti od 6.511.386,37 KM, od čega je najvrednija imovina u Brezičanima, kod Prijedora.

Vijesti 23.01.2020 | 07:30
Robne rezerve prodaju imovinu za 6,5 miliona KM

Imovina u Brezičanima na licitaciji se nalazi četvrti put, dok je imovina u Rogatici i Bileći prvi put na licitaciji.

"Prodaja imovine stečajnog dužnika obaviće se putem usmenog javnog nadmetanja, licitacije, 26. februara, sa početkom u 13 časova u zgradi Okružnog privrednog suda u Banjaluci", navedeno je u oglasu. 

Procijenjena vrijednost imovine u Brezičanima, zemljišta, građevinskih objekata sa pratećim sadržajem, te opremom iznosi 4.545.225,32 KM.

"Imovina se prodaje u paketu kao jedna cjelina, a na četvrtoj javnoj prodaji ona se prodaje po procijenjenoj vrijednosti, s tim da najniža cijena po kojoj se može prodati imovina na ovoj licitaciji ne može biti niža od jedne trećine procijenjene vrijednosti", ističe se u oglasu.

Procijenjena vrijednost zemljišta koje se prodaje u Brezičanima je 2.278.800 KM, građevinskih objekata 1.056.305,32 KM, te opreme 1.210.120 KM.

Na toj lokaciji nalazi se više građevinskih objekata, među kojima su upravna zgrada sa restoranom i pratećim sadržajima, administrativni objekat na ulazu u kompleks, skladište ulja i maziva, zgrada pumpe za gorivo i drugi objekti.

Ove nekretnine nalaze se u prigradskom naselju Brezičani, kod Prijedora. Sva fizička i pravna lica koja su zainteresovana da pogledaju ovu imovinu u Brezičanima mogu se javiti kontakt osobi Draganu Kusonjiću (065/382-019), koji je za "Nezavisne" rekao da se nada da će biti zainteresovanih kupaca.

"Tokom prošle licitacije bilo je četvoro-petoro koji su dolazili da pogledaju nekretnine. Dođu, pogledaju, kažu javiće se i poslije ne znam na čemu se to završilo", kaže Kusonjić, koji smatra da su dolazili zainteresovani ljudi koji bi pojedinačno kupili nešto od imovine, ali s obzirom na to da se ona prodaje u paketu, od toga odustaju.

"U prošloj licitaciji nije ništa prodano, sve to tako stoji i dalje. Nadamo se da će biti zainteresovanih tokom ove licitacije", kaže on.

I imovina u Rogatici, koja je prvi put na licitaciji, prodaje se u cjelini. Početna procijenjena cijena zemljišta, objekata sa pratećim sadržajem i opremom iznosi 1.418.359,85 KM.

"Ukupno procijenjena vrijednost imovine predstavlja početnu i najnižu cijenu ispod koje se imovina na prvoj licitaciji ne može prodati", navodi se u oglasu, u kom se ističe da se zemljište i građevinski objekti nalaze u predgrađu Rogatice, udaljeno od centra dva kilometra.

U ovom oglasu Robne rezerve RS prodaju i zemljište i građevinske objekte u Bileći, takođe u paketu, a procijenjena vrijednost je 547.801,20 KM. Ova cijena predstavlja početnu i najnižu cijenu ispod koje se imovina na ovoj prvoj licitaciji ne može prodati.

Pravo na nadmetanje za imovinu u Prijedoru, Rogatici i Bileći imaju sva domaća i strana pravna lica, preduzetnici i fizička lica koja su preuzela prodajnu dokumentaciju u predviđenom roku i uplatila depozit na račun stečajnog dužnika. Prodaja se vrši po načelu "viđeno-kupljeno", bez naknadnih prigovora i reklamacije na stanje imovine koja je predmet ponude.

Inače, sudbina ovog preduzeća bila je zapečaćena i prije nego što je počelo da radi, jer je od Republičke direkcije za robne rezerve, a čiji je pravni nasljednik, preuzelo i obaveze od oko 21 milion KM, tako da nije imalo šansu da pozitivno posluje.

(Nezavisne)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Jaffa

23.01.2020 07:20

Pokrali Robne rezerve, ostavili narod na milost i nemilost u slučaju kakve frke...a sad prodaju imovinu (i te pare će klepiti za sebe), pa će ugasiti Robne rezervne i zataškati kriminal. Narod koji ovakve stvari ćutke pušta ne zaslužuje bolje!

ODGOVORITE
Name

099

23.01.2020 08:04

zar to nisu pojele ove ale i vrane iz vladajuce sekte zar ima jos nesto dase proda i unovci

ODGOVORITE
Name

Zemljotres

23.01.2020 09:18

Šta kažu monstrumi iz vladajuće sekte i njihovi uhljebi, šta ćemo kada bude novi zemljotres?

ODGOVORITE