Сјекиром разбијао врата на становима

Полиција је ухапсила Нишлију старог 28 година који је у стању психичког растројства са сјекиром у рукама, синоћ око 19 часова оштетио троја врата на становима у згради у Насеровој улици 9 у Нишу.

Србија 22.01.2020 | 18:16
Сјекиром разбијао врата на становима

Станари ове зграде пријавили су непознатог мушкарца како иде са сјекиром кроз зграду, лупа на врата и испушта нератикулисане крике, након чега је полиција интервенисала и привела га.

Тужилаштво је констатовало да се ради о кривичном дјелу насилничко понашање, а пошто се сумња да се ради о психички обољелој особи, пребачен је у Специјалну – психијатријску болницу у Горњој Топоници. Претпоставља се да нападач има пријатеље или рођаке у згради и да је сумњао да им се нешто десило, па је покушавао да провали у станове, како би им помогао, не знајући да су ван града.

У два од три стана на која је лупао сјекиром, било је станара који се се због свега веома узнемирили, пише Блиц.

-Био сам код куће у стану са супругом и двоје деце од 2 и 4,5 година када се око 19 часова зачуло агресивно лупање на вратима. Помислио сам да је неко промашио врата, или да је неко покушао да провали у стан. У том тренутку чуло се неартикулисано драње и вриштање из ходника – “упомоћ спасите их”, нешто у том смислу.

Онда је кренуло интензивније лупање које је престало на неколико минута током којих се чула лупа у другим дијеловима зграде. Неколико минута касније, поново се зачуло лупање на нашим вратима, доста јако, и врата су кренула да се цијепају, прича Стефан Мршић, један од станара чија је врата уништио непознати нападач.

Он каже да је позвао полицију, одмах послије првих удараца, а потом још једном када је посумњао да је насртљивац наоружан.

– Видио сам сјечиво од сјекире када је пробило врата, позвао сам по други пут полицију да им јавим да је наоружан. Врата су од лима и доста су лагана, али су издржала ударце сјекиром. Иначе, ко зна шта би било. Полиција је дошла веома брзо јер су их звале и друге комшије које су га видјеле када је улазио у зграду са сјекиром у рукама. Све се завршило за десетак минута. Видио сам кроз рупу на просјеченим вратима полицајце како су наишли и савладали га, Прича Мршић.

Он каже да не познаје нападача али да је и он чуо причу да он наводно познаје некога у згради и да је био забринут за њихову безбиједност па је покушао да уђе у стан и да им помогне.

-Сат времена раније шутирао је врата стана на сусједном спрату. Видио га је комшија и отјерао га. Он се потом вратио са сјекиром у рукама. Ушао је на други улаз који је повезан са нашом зградом. Звонио је на интерфоне али га нико није пустио. Сачекао је да неко од комшија уђе у зграду и тако је ушао. Сакрио је сјекиру са стране, поред ноге али су га комшије видјеле и позвале полицију још тада, прича Мршић.

Он је данас замијенио врата на стану јер су била оштећена у значајној мери. На истом спрату поломљено је стакло на вратима од ходника, вјероватно када је нападач покушавао да умакне полицији.

(Блиц)
 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

психолог

22.01.2020 18:20

Будала и психопата имамо за извоз

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

23.01.2020 06:25

Пук'о!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чоче

23.01.2020 14:12

Пуко Мило, Миле, и онај трећи......