Сарадња Приједора и данског града Оденсе

У градској управи Града Приједора данас је одржан састанак градоначелника са шефом транспорта у Комуналном предузећу у Данском граду Оденса, Ларсом Ханценом.

Република Српска 22.01.2020 | 17:11
Сарадња Приједора и данског града Оденсе

Шеф транспорта у комуналном предузећу из Оденсеа Ларс Ханцен потврдио је да ће бити и донација контејнера и за друге локалне заједнице на подручју Приједора те радујући се будућој сарадњи додао:

"Драго ми је да су наше донације у виду камиона и контејнера нешто што може да вам помогне у одржавању вашег лијепог града" , казао је Ларс Хансен.

Према ријечима директора комуналног предузећа АД Приједор Миланка Дује свака донација је велики значај а дистрибуција контејнера за сакупљање отпада интезивно ће почети идуће седмице.

"Ми смо почели дистрибуцију контејнера, циљ нам је да у нашу средину дође што више контејнера", казао је Миланко Дујо.

 Ово није прва донација од Данске. Предузеће Комуналне услуге су прије неколико мјесеци добили и два камиона за одвоз смећа.

Како је Дујо потврдио у град на Сани стићи ће још 6 камиона шлепера контејнера које ће већи дио транспортовати сусједним општинама.

Задовољство посјетом представника комуналног предузећа из Оденсеа изразио је Миленко Ђаковић који је рекао да ово предузеће и градска управа сарађују дуги низ година прије свега како је истакао у помоћи техничких средстава .

"Отворили смо и питање које ћемо заједно са колегама из Данске понудити да град Приједор и Оденса успоставе пријатељске односе и да се сарадња подигне на виши ниво", казао је градоначелник Приједора.

 Ђаковић се захвалио на донацији и додао да сарадња у разним облицима се наставља а ускоро се очекује и помоћ другим градовима приједорске регије.

Из Данског града Оденса су до сада донирана 2 камиона за прикупљање отпада  и 1318 контејнера, а воде се разговори за још 2 камиона када буду на располагању за донацију.

 

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ПРИЈЕДОРЧАНИН

23.01.2020 06:29

Ја, сарадника, Мој Ђаковићу, индекси и дипломе из кукурузишта.....!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грга

23.01.2020 13:07

Само слусам и цитам ове коменаре Б. Луке и остали градова да ви додете у Приједор ово је пропаст. Ово је јад ста раде. ДНС то је пропаст. Ово је нула испод нуле. Свагде се несто гради отвара а овде само и ово сто има затвара.

ОДГОВОРИТЕ