Saradnja Prijedora i danskog grada Odense

U gradskoj upravi Grada Prijedora danas je održan sastanak gradonačelnika sa šefom transporta u Komunalnom preduzeću u Danskom gradu Odensa, Larsom Hancenom.

Republika Srpska 22.01.2020 | 17:11
Saradnja Prijedora i danskog grada Odense

Šef transporta u komunalnom preduzeću iz Odensea Lars Hancen potvrdio je da će biti i donacija kontejnera i za druge lokalne zajednice na području Prijedora te radujući se budućoj saradnji dodao:

"Drago mi je da su naše donacije u vidu kamiona i kontejnera nešto što može da vam pomogne u održavanju vašeg lijepog grada" , kazao je Lars Hansen.

Prema riječima direktora komunalnog preduzeća AD Prijedor Milanka Duje svaka donacija je veliki značaj a distribucija kontejnera za sakupljanje otpada intezivno će početi iduće sedmice.

"Mi smo počeli distribuciju kontejnera, cilj nam je da u našu sredinu dođe što više kontejnera", kazao je Milanko Dujo.

 Ovo nije prva donacija od Danske. Preduzeće Komunalne usluge su prije nekoliko mjeseci dobili i dva kamiona za odvoz smeća.

Kako je Dujo potvrdio u grad na Sani stići će još 6 kamiona šlepera kontejnera koje će veći dio transportovati susjednim opštinama.

Zadovoljstvo posjetom predstavnika komunalnog preduzeća iz Odensea izrazio je Milenko Đaković koji je rekao da ovo preduzeće i gradska uprava sarađuju dugi niz godina prije svega kako je istakao u pomoći tehničkih sredstava .

"Otvorili smo i pitanje koje ćemo zajedno sa kolegama iz Danske ponuditi da grad Prijedor i Odensa uspostave prijateljske odnose i da se saradnja podigne na viši nivo", kazao je gradonačelnik Prijedora.

 Đaković se zahvalio na donaciji i dodao da saradnja u raznim oblicima se nastavlja a uskoro se očekuje i pomoć drugim gradovima prijedorske regije.

Iz Danskog grada Odensa su do sada donirana 2 kamiona za prikupljanje otpada  i 1318 kontejnera, a vode se razgovori za još 2 kamiona kada budu na raspolaganju za donaciju.

 

BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

PRIJEDORČANIN

23.01.2020 06:29

Ja, saradnika, Moj Đakoviću, indeksi i diplome iz kukuruzišta.....!!!

ODGOVORITE
Name

Grga

23.01.2020 13:07

Samo slusam i citam ove komenare B. Luke i ostali gradova da vi dodete u Prijedor ovo je propast. Ovo je jad sta rade. DNS to je propast. Ovo je nula ispod nule. Svagde se nesto gradi otvara a ovde samo i ovo sto ima zatvara.

ODGOVORITE