Новак Ђоковић избацио Јапанца и ушао у треће коло

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у треће коло Аустралијан опена пошто је савладао Јапанца Тацума Итоа са 3:0, по сетовима 6:1, 6:4, 6:2.

Тенис 22.01.2020 | 08:19
Новак Ђоковић избацио Јапанца и ушао у треће коло

Меч који је игран у дневном термину на "Род Лејвер" арени трајао је 95 минута.

Ђоковић ће и у трећем колу играти против Јапанца, овог пута против Јошихита Нишиоке, који је победио 30. носиоца Даниела Еванса из Велике Британије.

Ђоковић је повео са 5:0, уз два брејка, а после првог гема за Јапанца, привео сет крају и после 22 минута повео у мечу са 1:0.

Ито је прилично мучио Ђоковића у другом сету. Јапанац је почео добро да сервира, да уписује ас сервисе и винере, па је до резултата 4:4 држао свој сервис. Новак до деветог гема није искористио три брејк шансе, али му је то пошло за руком тада. Повео је са 5:4, а затим и рутински одсервирао за 2:0 у сетовима. Сет је трајао дупло дуже него први - 44 минута.

Ђоковић је већ у трећем гему трећег сета одузео ривалу сервис, а затим и у петом. Било је очигледно да је Ђоковић за нијансу додао гас и условио да се игра Јапанца распадне.

Српски тенисер је показао нови квалитет у игри, сервирао је сјано и уписао чак 16 ас сервиса, од тога три из другог сервиса.

(Курир)

Коментари / 0

Оставите коментар