Novak Đoković izbacio Japanca i ušao u treće kolo

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo Australijan opena pošto je savladao Japanca Tacuma Itoa sa 3:0, po setovima 6:1, 6:4, 6:2.

Tenis 22.01.2020 | 08:19
Novak Đoković izbacio Japanca i ušao u treće kolo

Meč koji je igran u dnevnom terminu na "Rod Lejver" areni trajao je 95 minuta.

Đoković će i u trećem kolu igrati protiv Japanca, ovog puta protiv Jošihita Nišioke, koji je pobedio 30. nosioca Daniela Evansa iz Velike Britanije.

Đoković je poveo sa 5:0, uz dva brejka, a posle prvog gema za Japanca, priveo set kraju i posle 22 minuta poveo u meču sa 1:0.

Ito je prilično mučio Đokovića u drugom setu. Japanac je počeo dobro da servira, da upisuje as servise i vinere, pa je do rezultata 4:4 držao svoj servis. Novak do devetog gema nije iskoristio tri brejk šanse, ali mu je to pošlo za rukom tada. Poveo je sa 5:4, a zatim i rutinski odservirao za 2:0 u setovima. Set je trajao duplo duže nego prvi - 44 minuta.

Đoković je već u trećem gemu trećeg seta oduzeo rivalu servis, a zatim i u petom. Bilo je očigledno da je Đoković za nijansu dodao gas i uslovio da se igra Japanca raspadne.

Srpski teniser je pokazao novi kvalitet u igri, servirao je sjano i upisao čak 16 as servisa, od toga tri iz drugog servisa.

(Kurir)

Komentari / 0

Ostavite komentar