Какве тајне се крију иза зидина УКЦ Бањалука?!

Пандорина кутија у УКЦ Бањалука је отворена: Голић осумњичен да је хорор-недјела чинио равно мјесец дана; Његов адвокат тврди да је невин; Ђајић отворено уцјењивао начелнике клиника

Република Српска 21.01.2020 | 17:41
Какве тајне се крију иза зидина УКЦ Бањалука?!

1.
Хапшење Дарка Голића, начелника Клинике за анестезију и интензивно лијечење у УКЦ Бањалука, отворило је Пандорину кутију бројних ужасавајућих дешавања у тој здравственој установи, на чијем челу је ноторни Владо Ђајић.

2.
Недјело које се Голићу ставља на терет, блудничење над немоћним болесником који је у коми, морбидно је, монструозно и тешко да постоје ријечи којима би се могао описати такав бестијални акт. 

Описи злочина за које се сумњичи Голић, које су ми саопштили извори из Режимске полиције, пребрутални су, преужасни, прејезиви, хорор. 

Страшнија од тога је само могућност да је Голић лажно оптужен, што тврди његов адвокат!

3.
Отворена су бројна питања: да ли се тај злочин, за који је осумњичен Голић, десио само 19.01. 2020. или се дешавао и раније, а тек сада је одлучено да се обрачуна са њим због недјела које је починио, јер је постао сметња Ђајићу и Режиму?!

Према тврдњама из Режимске полиције, Голић је мјесец дана злостављао пацијента у коми; За то се знало, али се ћутало! Ако је наведено истина, а извори из Режимске полиције тврде да јесте, онда се поставља питање због чега нису у притвору сви они који су заташкавали тај злочин?!

Не постоји никакво оправдање за такво недјело - знати да се злоставља пацијент у коми и ћутати о томе! Међутим, нико није осумњичен за заташкавање, како се тврди, вишеструко почињеног злочина, његово понављање цијелих мјесец дана, нити је било ко до сада поднио икакве санкције због тога! 

4.
“Сви ће бити шокирани кад се сазна истина”, тврди Голићев адвокат Јевто Јанковић, који је негирао било какву кривицу клијента; Штавише, Јанковић је још рекао да је Голић помогао пацијенту, “да му је након коме од 52 дана спасао живот” и алудирао да му је све намјештено, истичући да његов клијент “није члан режимске странке”.

5.
Хапшење Голића, страшне оптужбе којима се терети, само су врх леденог бријега незаконитих дешавања у УКЦ Бањалука, а долазе свега неколико мјесеци након што су сви љекари и болничко особље Клинике за анестезију, на челу са Голићем, поднијели тужбу против УКЦ, јер су ускраћени за дио плате у висини од 15 посто.

6.
Тужбу је особље Клинике за анестезију и интензивно лијечење против УКЦ-а поднијело почетком октобра 2019. године. 

7.
Битно је навести да постоји елаборат Института за заштиту и екологију РС о степену угрожености на сваком радном мјесту у УКЦ-у; Тим елаборатом је процијењено да је упосленицима те клинике потребно, због посебних услова рада, увећати примања за 15 посто; Неке друге Клинике добиле су 3 посто, неке и више од 15 посто.

8.
Та надокнада се не исплаћује, а једино је Голић истрајавао да се упосленицима Клинике коју води исплати правична надокнада и био је колац у оку и Ђајића и владајуће номенклатуре, која стоји иза тешко корумпираног директора УКЦ-а.

9.
Ђајић је по сваку цијену хтио да се тужба повуче, јер уколико би УКЦ изгубио на Суду, онда би и остале клинике, њихови радници, би тражили да им се исплати, ретроактивно, процијењени постотак; Када се узме у обзир да се то годинама не чини, плус камате на неисплаћена средства, потпуно је јасно да је ријеч о милионима марака, које УКЦ нема. Као што је јасно да руководство УКЦ свјесно закида особље на плати.

10.
Ђајић је у низ наврата захтијевао од Голића да повуче тужбу, пријетио и њему и другим начелницима, али (сада већ ухапшени и тешко осумњичени) Голић није хтио да узмакне.

11.
Било је, неријетко, изузетно тешких ријечи међу њима, пријетњи и изношења, обострано, прљавог веша, јер је и Ђајић познат као особа склона сексуалним инцидентима. И за његове бројне, најблаже речено, инциденте те врсте постоје многобројни свједоци, али је он и даље на слободи. А требало би да је са Голићем у притвору!

12.
Важно је нагласити да Голић није узмакао ни када је Ђајић, на састанку са начелницима Клиника, одржаном нешто прије Нове године, јавно запријетио компромитујућим материјалима.

13.
Треба знати следеће: УКЦ је у потпуности покривена камерама, изнутра, а сви снимци се свако јутро носе на увид Ђајићу, што је само по себи, најблаже речено, врло чудно.

“Посједујем компромитиујуће материјале о сваком начелнику, али их ЗА САДА нећу користити”, рекао је на том састанку Ђајић, што је отворена пријетња, уцјена; Уједно је то и скривање чињеница о могућим коруптивним, криминалним и другим девијантним радњама појединих припадника особља УКЦ Бањалука.

14.
Ђајић је поступио као мафијаш, а не начелник УКЦ! Умјесто да снимке који, како је навео, свједоче о девијантним радњама прослиједи у тужилаштво, он их је користио за сопствени уцјењивачки капацитет, како би ојачао позицију на којој се налази. 

15.
Уз то, чињеница да се особље снима отвара бројна друга питања на која нећемо добити одговоре, јер Режим и чини то што чини (преко Ђајића и осталих ђајића) како би подређене држао у шаци и насилно манипулисао са њима.

Или уништавао, зависно од дневнополитичких потреба!

16.
Све те снимке требало би изузети и утврдити какве то Ђајић компромитујуће материјале крије, кога њима уцјењује и зашто и да ли на снимцима видео надзора постоје докази о ранијем евентуалном монструозном дјеловању Голића, како се то сада тврди или неког другог члана особља?!

17.
Међутим, неће бити ништа од тога, јер је Режим намјеран да штити послушне, ма какви первертити, уцјењивачи, сјецикесе, па и убице били!

18.
Поставља се, након наведених чињеница, низ питања, а кључно је зашто Ђајић већ није смијењен због, како се тврди, невјероватно језивог атака на пацијента, који је трајао равно мјесец дана, за који је морао знати! Уз то, морао би бити смијењен и због ранијих отворених уцјена којима се, у то нема сумње, служио?! 

19.
Питање је и зашто коначно не одлази Ален Шеранић, потпуно неспособни министар здравља, који би након хапшења, шокантног због тежине недјела, дужине његовог трајања, морао да оде из етичких разлога.

20.
Међутим, у здравству РС већ деценију и по етика је готово па непозната ријеч. 

Шеранић се огласио преплитком изјавом која је само доказ његове професионалне и политичке импотентности, небитности и ништа више од тога!

21.
Још неколико детаља који свједоче да је Голићев пад итекако одговарао Ђајићу и његовим заштитницима, не само због тужбе.

Купује се опрема за кардиохирургију, а у склопу ње најскупља је она везана за анестезију, тако да је већ и превише коинциденција које би се могле подвести под “случајност”; Голићево хапшење и претешке оптужбе на његов рачун баш у овом тренутку у потпуности су ишле на руку Ђајићу, ту нема дилеме. Што не умањује кривицу осумњиченог доктора уколико је починио хорор-нејела која му се стављају на терет.

22.
Упркос свему, нема дилеме да за гнусно недјело, за које је осумњичен, није крив само Голић, већ и бројни други који су све то покушали да заташкају и сакрију од јавности, при том не чинећи ништа мјесец дана да то спријече.

23. 
Уколико се докаже да је Голић крив и уколико само он буде одговарао за недјело које му се ставља на терет, биће то тек изузетак који потврђује одавно познату чињеницу да је здравство РС мртво, да не постоји начин да га се оживи, као што су мртви и правосуђе и полиција. Али су зато итекако слободни и живахни и изнад закона сви они који су довели до уништења комплетног друштва, не само здравства! 

хттп://слободанвасковиц.блогспот.цом/

Коментари / 31

Оставите коментар
Name

Ми

21.01.2020 16:54

Па Васковићу када си то све знао зашто си ћутао до сад

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

21.01.2020 18:24

Ми, о Голићу није знао али је данас сазнао. О Ђајићевом криминалу је већ писао на блогу.

Name

Нострадамус

21.01.2020 21:26

Посто не знам Голица према томе не би зелио ни да га осудјујем нити да га браним.Али једно сто знам да је Дзаиц узео доста пара од пацијената или њихових фамилија.Узимао је паре и од фамилије за ције се цланове знало да неце презивјети болест.То се зна и да ли је Дзаиц одговарао зато није.За овога Голица казем да не знам али не вјерујем ни њему нити онима који треба да његову кривицу или невиност треба да утврде.Мање ипак повјерења имам према истразитељима.

Name

Ба

21.01.2020 17:06

РИБА УВИЈЕК СМРДИ ОД ГЛАВЕ ЈАСНО ПО ОВОМ ЦЛАНКУ ДА ЈЕ ДР ГОЛИЦУ НАПОКОВАНО СВИ БАЊАЛУЦАНИ ГА ЗНАЈУ СВАКИ ДРУГИ ЦОВЈЕК ЈЕ БИО ОПЕРИСАН ОН ЈЕ СВИМА ИЗАСАО У СУСРЕТ НИЈЕ УЗИМАО ЛОВУ СВИ ГА ЗНАМО КАО СКРОМНОГ ЦОВЈЕКА СТРУЦНОГ НЕМОГУЦЕ ДА ОВАЈ ЦОВЈЕ ЈЕ УРАДИО СТО МЗ ПРЕПИСУЈУ КЛАСИЦНА НАМЈЕСТАЉКА ГОВОРИМ ПО ОВОМ СТО ПРОЦИТА А ЗНАМ ДР ГОЛИЦА И ТВРДИМ НЕМА САНСЕ ТО ЗА СТА ГА ТЕРЕТЕ СМЕТАО РИБИ НА ВРХУ ЈАСНО КО ДАН

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXXЛ

21.01.2020 17:52

ВЛАДУ ДЈАЈИЦА ТРЕБА ЛЕЦИТИ

Name

Ре ва

21.01.2020 23:14

Слажем се са вама, познајем др Голиса од рата, добар и скроман, један од ријетких љекара који није био надмен и препотентан. Сведок сам када ми је прича ла пријатељица, стара медицинска сестра како су за њих прављени парти гдје су им уручиване чланске карте СНСДа. Весина је против своје воље морала узети јер су стријепиле за посао. На шта све могу бити присиљене....?

Name

Истина

21.01.2020 17:16

Ако је и правосудје као у тексту, истина се никад неце сазнати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.01.2020 17:53

Ти да га знас сигурно неби тако тврдио.... или си као и он

Name

Јоб

21.01.2020 17:20

Кад су изгубили име,,Клиницки Центар,изгубили су све,образ,дусу,људе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТОРРО

21.01.2020 17:44

ЗНАЧИ НОВА НАБАВКА АНЕСТЕЗИОЛШКЕ ОПРЕМЕ ЗА КАРДИОХИРУРГИЈУ ЈЕ ОКИДАЧ ЗА ПЕРВЕРЗИЈЕ !!!

Name

Ба

21.01.2020 17:21

ВАСКОВИЦУ СВАКА ЦАСТ БОЉИ СИ ОД ТУЗИЛАСТВА РАЗОТКРИ ИХ И ОГОЛИ СВЕ ДР ГОЛИЦ НЕМА ВЕЗЕ СОВИМ СТО МУ НАПАКОВАСЕ СЛУСАМ И АДВОКАТА САД СЕ ВРЗИНО КОЛО ОДМОТАВА АЛ ИДЕ ОД ГЛАВЕ КО ДЈАВЛА ТРАЗИ ОН ГА И ДОЗОВЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Содома и Гомора

21.01.2020 17:31

Страсни суд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Усуд

21.01.2020 17:59

Страшно побогу све је ово престрашно, само камере на увид суду и све их казнити и главног и заташкаваче , др Дарко једино ако је полудио начисто је могао тако нешто да ради, а у то сумњам, сви га знамо као поштеног и честитог човјека и стручњака. Тужба је изгледа главни разлог

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милица

21.01.2020 20:15

Намјештено човјеку сто посто, сила и пријетња.

Name

Финска

21.01.2020 18:18

Све неки фини људи код нас у здравству и политици. Посебно они на врху. Зао ми цасних и постених медицинских радника. Надам се да има и таквих ??? Засто цуте онда ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.01.2020 18:30

Ћуте јер се боје али требало би да се солидаришу и да сви јавно проговоре

Name

РЕ

21.01.2020 19:17

Сваком нормалном цовјеку је овде јасно да је овом цовјеку све НАПАКОВАНО. Али зар мозе постојати болестан ум, сизофреник и лудак, да овако све осмисли у својој болесној глави, да се оваким цином освети "непослусном" цовјеку.Сав овај план је толико болестан и страсан, за нормалног цовјека је гори од УБИСТВА.!!!! Молим БН, да о овом редовно извјестава народ, да се открије намјера и истина ових МОНСТРУМА на власти, докле су спремни њихови болесни мозгови ици да убију постеног цовјека.

Name

За бања луку

21.01.2020 19:10

ДАРКО ГОЛИЦ је сјајан и постен доктор, струцан, и сад кад је у стању нарусеног здравља покусава му се унистити каријера

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пензионер

21.01.2020 19:34

Зашто ћуте здравствени радници? ЗАШТО? БУДИМО БАР МАЛО ЉУДИ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалуцанка

21.01.2020 20:08

Конацно да је неко написао да је ово стварно апсурд свих апсурда!Срамота велика таквог др ухапсити као криминалца,било ми је цудно кад сам цула прву вијест о томе...али кад су рекли да су привели и главну сестру и др Ацица све ми је јасно било,намјестаљка. Као они су га прикривали,па сви знају да главна сестра ради до 15 и искљуциво прву смјену кад има милион људи на интензивној...па како га је онда могла прикривати...страсно...отјераце јос ово мало добрих др. Требају сви др и сестре који раде са њим прузити му подрску,огласити се,а не цутати као заливени! Он је свима помогао и сви су цули за др Голица само добро за разлику од других који га одмах непровјерено оптузују. Бањалуцанка

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нонсенс

21.01.2020 22:28

Само лоботомизиран човјек може да повјерује у ову бедастоћу. Подршка мора да се искаже овом Човјеку са великим Ч и Доктору.

Name

Лана

21.01.2020 20:14

У овој земљи нема мјеста поштеним.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Р

21.01.2020 21:27

Зашто се не огласе колеге? Линч овакве особе се мора спријечити. Оваква морбидна паковања слиједе и осталима који се нису намјестили преко стола са спуштеним гаћама..... Болесна је ово све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рајко

21.01.2020 23:11

Зато сто је 90 посто колега у криминалу. Свако гледа себе.

Name

Виц

21.01.2020 22:18

Да није жалосно, било би смјешно. Подршка др Голицу и породици. Само болестан ум, може да измисли овакву глупост за др Голића. Ово су аутопројекције Ђајића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питам се

21.01.2020 22:23

Ко је сљедећи на стубу срама? Убијају дјецу, убијају поштене подузетнике а честите др оцрњују. Само будала може вјеровати у ове бедастоће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ццццц

22.01.2020 06:16

Цијела анестезија се треба дићи на ноге. Без њих би клиника стала. Ово је срамота. Пљују им на поштено зарадјене дипломе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б лука

22.01.2020 09:02

Прица се да је КЦ требао да исплати неке огромне паре Голицу на основу некакве тузбе којy ју је Голиц добио на суду против УКЦ и да му сад неко пакује све ово да неби добио кес

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тара

22.01.2020 10:42

Туга голема на ста су људи спали. Проф Голиц велики струцњак. У зивоту све се враца дупло и с каматом. Мозес се играти људским зивотима, али питање докле...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бивси радник Клиницког Центра

22.01.2020 14:15

Радио сам у Клинивном Центру 6 година....људи моји то је несто као попут модерног Јасеновца...концентрациони логор и муцилисте за људе...људи умиру као пси...несто најгоре сто сам у зивоту видио и дозивио...никакве етике нема,многим слуцајевима смрт је била подпомогнута не пазњом или греском особља/доктора...пацијенти се не оперису док доктори не приме новац ма колико хитно било а и кад узму паре питање је ста и како ураде...цаст изузецима али мало је постених...све манијаци и психопате,педофили,и искомолексирани смокљани у свим редовима...познајем сву дотицну ,,господу,, тако да врло добро знам ко су и ста су када су на радном мјесту и у приватном зивоту..опет казем цаст оним постеним у мањини..Поздрав од бивсег здравственог радника..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зна се ко је Дзајиц

22.01.2020 20:04

Дзајиц је психопата и манијак покварен до срзи

ОДГОВОРИТЕ