Kakve tajne se kriju iza zidina UKC Banjaluka?!

Pandorina kutija u UKC Banjaluka je otvorena: Golić osumnjičen da je horor-nedjela činio ravno mjesec dana; Njegov advokat tvrdi da je nevin; Đajić otvoreno ucjenjivao načelnike klinika

Republika Srpska 21.01.2020 | 17:41
Kakve tajne se kriju iza zidina UKC Banjaluka?!

1.
Hapšenje Darka Golića, načelnika Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje u UKC Banjaluka, otvorilo je Pandorinu kutiju brojnih užasavajućih dešavanja u toj zdravstvenoj ustanovi, na čijem čelu je notorni Vlado Đajić.

2.
Nedjelo koje se Goliću stavlja na teret, bludničenje nad nemoćnim bolesnikom koji je u komi, morbidno je, monstruozno i teško da postoje riječi kojima bi se mogao opisati takav bestijalni akt. 

Opisi zločina za koje se sumnjiči Golić, koje su mi saopštili izvori iz Režimske policije, prebrutalni su, preužasni, prejezivi, horor. 

Strašnija od toga je samo mogućnost da je Golić lažno optužen, što tvrdi njegov advokat!

3.
Otvorena su brojna pitanja: da li se taj zločin, za koji je osumnjičen Golić, desio samo 19.01. 2020. ili se dešavao i ranije, a tek sada je odlučeno da se obračuna sa njim zbog nedjela koje je počinio, jer je postao smetnja Đajiću i Režimu?!

Prema tvrdnjama iz Režimske policije, Golić je mjesec dana zlostavljao pacijenta u komi; Za to se znalo, ali se ćutalo! Ako je navedeno istina, a izvori iz Režimske policije tvrde da jeste, onda se postavlja pitanje zbog čega nisu u pritvoru svi oni koji su zataškavali taj zločin?!

Ne postoji nikakvo opravdanje za takvo nedjelo - znati da se zlostavlja pacijent u komi i ćutati o tome! Međutim, niko nije osumnjičen za zataškavanje, kako se tvrdi, višestruko počinjenog zločina, njegovo ponavljanje cijelih mjesec dana, niti je bilo ko do sada podnio ikakve sankcije zbog toga! 

4.
“Svi će biti šokirani kad se sazna istina”, tvrdi Golićev advokat Jevto Janković, koji je negirao bilo kakvu krivicu klijenta; Štaviše, Janković je još rekao da je Golić pomogao pacijentu, “da mu je nakon kome od 52 dana spasao život” i aludirao da mu je sve namješteno, ističući da njegov klijent “nije član režimske stranke”.

5.
Hapšenje Golića, strašne optužbe kojima se tereti, samo su vrh ledenog brijega nezakonitih dešavanja u UKC Banjaluka, a dolaze svega nekoliko mjeseci nakon što su svi ljekari i bolničko osoblje Klinike za anesteziju, na čelu sa Golićem, podnijeli tužbu protiv UKC, jer su uskraćeni za dio plate u visini od 15 posto.

6.
Tužbu je osoblje Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje protiv UKC-a podnijelo početkom oktobra 2019. godine. 

7.
Bitno je navesti da postoji elaborat Instituta za zaštitu i ekologiju RS o stepenu ugroženosti na svakom radnom mjestu u UKC-u; Tim elaboratom je procijenjeno da je uposlenicima te klinike potrebno, zbog posebnih uslova rada, uvećati primanja za 15 posto; Neke druge Klinike dobile su 3 posto, neke i više od 15 posto.

8.
Ta nadoknada se ne isplaćuje, a jedino je Golić istrajavao da se uposlenicima Klinike koju vodi isplati pravična nadoknada i bio je kolac u oku i Đajića i vladajuće nomenklature, koja stoji iza teško korumpiranog direktora UKC-a.

9.
Đajić je po svaku cijenu htio da se tužba povuče, jer ukoliko bi UKC izgubio na Sudu, onda bi i ostale klinike, njihovi radnici, bi tražili da im se isplati, retroaktivno, procijenjeni postotak; Kada se uzme u obzir da se to godinama ne čini, plus kamate na neisplaćena sredstva, potpuno je jasno da je riječ o milionima maraka, koje UKC nema. Kao što je jasno da rukovodstvo UKC svjesno zakida osoblje na plati.

10.
Đajić je u niz navrata zahtijevao od Golića da povuče tužbu, prijetio i njemu i drugim načelnicima, ali (sada već uhapšeni i teško osumnjičeni) Golić nije htio da uzmakne.

11.
Bilo je, nerijetko, izuzetno teških riječi među njima, prijetnji i iznošenja, obostrano, prljavog veša, jer je i Đajić poznat kao osoba sklona seksualnim incidentima. I za njegove brojne, najblaže rečeno, incidente te vrste postoje mnogobrojni svjedoci, ali je on i dalje na slobodi. A trebalo bi da je sa Golićem u pritvoru!

12.
Važno je naglasiti da Golić nije uzmakao ni kada je Đajić, na sastanku sa načelnicima Klinika, održanom nešto prije Nove godine, javno zaprijetio kompromitujućim materijalima.

13.
Treba znati sledeće: UKC je u potpunosti pokrivena kamerama, iznutra, a svi snimci se svako jutro nose na uvid Đajiću, što je samo po sebi, najblaže rečeno, vrlo čudno.

“Posjedujem kompromitiujuće materijale o svakom načelniku, ali ih ZA SADA neću koristiti”, rekao je na tom sastanku Đajić, što je otvorena prijetnja, ucjena; Ujedno je to i skrivanje činjenica o mogućim koruptivnim, kriminalnim i drugim devijantnim radnjama pojedinih pripadnika osoblja UKC Banjaluka.

14.
Đajić je postupio kao mafijaš, a ne načelnik UKC! Umjesto da snimke koji, kako je naveo, svjedoče o devijantnim radnjama proslijedi u tužilaštvo, on ih je koristio za sopstveni ucjenjivački kapacitet, kako bi ojačao poziciju na kojoj se nalazi. 

15.
Uz to, činjenica da se osoblje snima otvara brojna druga pitanja na koja nećemo dobiti odgovore, jer Režim i čini to što čini (preko Đajića i ostalih đajića) kako bi podređene držao u šaci i nasilno manipulisao sa njima.

Ili uništavao, zavisno od dnevnopolitičkih potreba!

16.
Sve te snimke trebalo bi izuzeti i utvrditi kakve to Đajić kompromitujuće materijale krije, koga njima ucjenjuje i zašto i da li na snimcima video nadzora postoje dokazi o ranijem eventualnom monstruoznom djelovanju Golića, kako se to sada tvrdi ili nekog drugog člana osoblja?!

17.
Međutim, neće biti ništa od toga, jer je Režim namjeran da štiti poslušne, ma kakvi pervertiti, ucjenjivači, sjecikese, pa i ubice bili!

18.
Postavlja se, nakon navedenih činjenica, niz pitanja, a ključno je zašto Đajić već nije smijenjen zbog, kako se tvrdi, nevjerovatno jezivog ataka na pacijenta, koji je trajao ravno mjesec dana, za koji je morao znati! Uz to, morao bi biti smijenjen i zbog ranijih otvorenih ucjena kojima se, u to nema sumnje, služio?! 

19.
Pitanje je i zašto konačno ne odlazi Alen Šeranić, potpuno nesposobni ministar zdravlja, koji bi nakon hapšenja, šokantnog zbog težine nedjela, dužine njegovog trajanja, morao da ode iz etičkih razloga.

20.
Međutim, u zdravstvu RS već deceniju i po etika je gotovo pa nepoznata riječ. 

Šeranić se oglasio preplitkom izjavom koja je samo dokaz njegove profesionalne i političke impotentnosti, nebitnosti i ništa više od toga!

21.
Još nekoliko detalja koji svjedoče da je Golićev pad itekako odgovarao Đajiću i njegovim zaštitnicima, ne samo zbog tužbe.

Kupuje se oprema za kardiohirurgiju, a u sklopu nje najskuplja je ona vezana za anesteziju, tako da je već i previše koincidencija koje bi se mogle podvesti pod “slučajnost”; Golićevo hapšenje i preteške optužbe na njegov račun baš u ovom trenutku u potpunosti su išle na ruku Đajiću, tu nema dileme. Što ne umanjuje krivicu osumnjičenog doktora ukoliko je počinio horor-nejela koja mu se stavljaju na teret.

22.
Uprkos svemu, nema dileme da za gnusno nedjelo, za koje je osumnjičen, nije kriv samo Golić, već i brojni drugi koji su sve to pokušali da zataškaju i sakriju od javnosti, pri tom ne čineći ništa mjesec dana da to spriječe.

23. 
Ukoliko se dokaže da je Golić kriv i ukoliko samo on bude odgovarao za nedjelo koje mu se stavlja na teret, biće to tek izuzetak koji potvrđuje odavno poznatu činjenicu da je zdravstvo RS mrtvo, da ne postoji način da ga se oživi, kao što su mrtvi i pravosuđe i policija. Ali su zato itekako slobodni i živahni i iznad zakona svi oni koji su doveli do uništenja kompletnog društva, ne samo zdravstva! 

http://slobodanvaskovic.blogspot.com/

Komentari / 31

Ostavite komentar
Name

Mi

21.01.2020 16:54

Pa Vaskoviću kada si to sve znao zašto si ćutao do sad

ODGOVORITE
Name

Skeptik

21.01.2020 18:24

Mi, o Goliću nije znao ali je danas saznao. O Đajićevom kriminalu je već pisao na blogu.

Name

Nostradamus

21.01.2020 21:26

Posto ne znam Golica prema tome ne bi zelio ni da ga osudjujem niti da ga branim.Ali jedno sto znam da je Dzaic uzeo dosta para od pacijenata ili njihovih familija.Uzimao je pare i od familije za cije se clanove znalo da nece prezivjeti bolest.To se zna i da li je Dzaic odgovarao zato nije.Za ovoga Golica kazem da ne znam ali ne vjerujem ni njemu niti onima koji treba da njegovu krivicu ili nevinost treba da utvrde.Manje ipak povjerenja imam prema istraziteljima.

Name

Ba

21.01.2020 17:06

RIBA UVIJEK SMRDI OD GLAVE JASNO PO OVOM CLANKU DA JE DR GOLICU NAPOKOVANO SVI BANJALUCANI GA ZNAJU SVAKI DRUGI COVJEK JE BIO OPERISAN ON JE SVIMA IZASAO U SUSRET NIJE UZIMAO LOVU SVI GA ZNAMO KAO SKROMNOG COVJEKA STRUCNOG NEMOGUCE DA OVAJ COVJE JE URADIO STO MZ PREPISUJU KLASICNA NAMJESTALJKA GOVORIM PO OVOM STO PROCITA A ZNAM DR GOLICA I TVRDIM NEMA SANSE TO ZA STA GA TERETE SMETAO RIBI NA VRHU JASNO KO DAN

ODGOVORITE
Name

XXXL

21.01.2020 17:52

VLADU DJAJICA TREBA LECITI

Name

Ре ва

21.01.2020 23:14

Слажем се са вама, познајем др Голиса од рата, добар и скроман, један од ријетких љекара који није био надмен и препотентан. Сведок сам када ми је прича ла пријатељица, стара медицинска сестра како су за њих прављени парти гдје су им уручиване чланске карте СНСДа. Весина је против своје воље морала узети јер су стријепиле за посао. На шта све могу бити присиљене....?

Name

Istina

21.01.2020 17:16

Ako je i pravosudje kao u tekstu, istina se nikad nece saznati.

ODGOVORITE
Name

Re

21.01.2020 17:53

Ti da ga znas sigurno nebi tako tvrdio.... ili si kao i on

Name

Job

21.01.2020 17:20

Kad su izgubili ime,,Klinicki Centar,izgubili su sve,obraz,dusu,ljude.

ODGOVORITE
Name

TORRO

21.01.2020 17:44

ZNAČI NOVA NABAVKA ANESTEZIOLŠKE OPREME ZA KARDIOHIRURGIJU JE OKIDAČ ZA PERVERZIJE !!!

Name

Ba

21.01.2020 17:21

VASKOVICU SVAKA CAST BOLJI SI OD TUZILASTVA RAZOTKRI IH I OGOLI SVE DR GOLIC NEMA VEZE SOVIM STO MU NAPAKOVASE SLUSAM I ADVOKATA SAD SE VRZINO KOLO ODMOTAVA AL IDE OD GLAVE KO DJAVLA TRAZI ON GA I DOZOVE

ODGOVORITE
Name

Sodoma i Gomora

21.01.2020 17:31

Strasni sud.

ODGOVORITE
Name

Usud

21.01.2020 17:59

Strašno pobogu sve je ovo prestrašno, samo kamere na uvid sudu i sve ih kazniti i glavnog i zataškavače , dr Darko jedino ako je poludio načisto je mogao tako nešto da radi, a u to sumnjam, svi ga znamo kao poštenog i čestitog čovjeka i stručnjaka. Tužba je izgleda glavni razlog

ODGOVORITE
Name

Milica

21.01.2020 20:15

Namješteno čovjeku sto posto, sila i prijetnja.

Name

Finska

21.01.2020 18:18

Sve neki fini ljudi kod nas u zdravstvu i politici. Posebno oni na vrhu. Zao mi casnih i postenih medicinskih radnika. Nadam se da ima i takvih ??? Zasto cute onda ?

ODGOVORITE
Name

Re

21.01.2020 18:30

Ćute jer se boje ali trebalo bi da se solidarišu i da svi javno progovore

Name

RE

21.01.2020 19:17

Svakom normalnom covjeku je ovde jasno da je ovom covjeku sve NAPAKOVANO. Ali zar moze postojati bolestan um, sizofrenik i ludak, da ovako sve osmisli u svojoj bolesnoj glavi, da se ovakim cinom osveti "neposlusnom" covjeku.Sav ovaj plan je toliko bolestan i strasan, za normalnog covjeka je gori od UBISTVA.!!!! Molim BN, da o ovom redovno izvjestava narod, da se otkrije namjera i istina ovih MONSTRUMA na vlasti, dokle su spremni njihovi bolesni mozgovi ici da ubiju postenog covjeka.

Name

Za banja luku

21.01.2020 19:10

DARKO GOLIC je sjajan i posten doktor, strucan, i sad kad je u stanju narusenog zdravlja pokusava mu se unistiti karijera

ODGOVORITE
Name

Penzioner

21.01.2020 19:34

Zašto ćute zdravstveni radnici? ZAŠTO? BUDIMO BAR MALO LJUDI!!!

ODGOVORITE
Name

Banjalucanka

21.01.2020 20:08

Konacno da je neko napisao da je ovo stvarno apsurd svih apsurda!Sramota velika takvog dr uhapsiti kao kriminalca,bilo mi je cudno kad sam cula prvu vijest o tome...ali kad su rekli da su priveli i glavnu sestru i dr Acica sve mi je jasno bilo,namjestaljka. Kao oni su ga prikrivali,pa svi znaju da glavna sestra radi do 15 i iskljucivo prvu smjenu kad ima milion ljudi na intenzivnoj...pa kako ga je onda mogla prikrivati...strasno...otjerace jos ovo malo dobrih dr. Trebaju svi dr i sestre koji rade sa njim pruziti mu podrsku,oglasiti se,a ne cutati kao zaliveni! On je svima pomogao i svi su culi za dr Golica samo dobro za razliku od drugih koji ga odmah neprovjereno optuzuju. Banjalucanka

ODGOVORITE
Name

Nonsens

21.01.2020 22:28

Samo lobotomiziran čovjek može da povjeruje u ovu bedastoću. Podrška mora da se iskaže ovom Čovjeku sa velikim Č i Doktoru.

Name

Lana

21.01.2020 20:14

U ovoj zemlji nema mjesta poštenim.

ODGOVORITE
Name

R

21.01.2020 21:27

Zašto se ne oglase kolege? Linč ovakve osobe se mora spriječiti. Ovakva morbidna pakovanja slijede i ostalima koji se nisu namjestili preko stola sa spuštenim gaćama..... Bolesna je ovo sve.

ODGOVORITE
Name

Rajko

21.01.2020 23:11

Zato sto je 90 posto kolega u kriminalu. Svako gleda sebe.

Name

Vic

21.01.2020 22:18

Da nije žalosno, bilo bi smješno. Podrška dr Golicu i porodici. Samo bolestan um, može da izmisli ovakvu glupost za dr Golića. Ovo su autoprojekcije Đajića.

ODGOVORITE
Name

Pitam se

21.01.2020 22:23

Ko je sljedeći na stubu srama? Ubijaju djecu, ubijaju poštene poduzetnike a čestite dr ocrnjuju. Samo budala može vjerovati u ove bedastoće.

ODGOVORITE
Name

Ccccc

22.01.2020 06:16

Cijela anestezija se treba dići na noge. Bez njih bi klinika stala. Ovo je sramota. Pljuju im na pošteno zaradjene diplome.

ODGOVORITE
Name

B luka

22.01.2020 09:02

Prica se da je KC trebao da isplati neke ogromne pare Golicu na osnovu nekakve tuzbe kojy ju je Golic dobio na sudu protiv UKC i da mu sad neko pakuje sve ovo da nebi dobio kes

ODGOVORITE
Name

Tara

22.01.2020 10:42

Tuga golema na sta su ljudi spali. Prof Golic veliki strucnjak. U zivotu sve se vraca duplo i s kamatom. Mozes se igrati ljudskim zivotima, ali pitanje dokle...

ODGOVORITE
Name

Bivsi radnik Klinickog Centra

22.01.2020 14:15

Radio sam u Klinivnom Centru 6 godina....ljudi moji to je nesto kao poput modernog Jasenovca...koncentracioni logor i muciliste za ljude...ljudi umiru kao psi...nesto najgore sto sam u zivotu vidio i dozivio...nikakve etike nema,mnogim slucajevima smrt je bila podpomognuta ne paznjom ili greskom osoblja/doktora...pacijenti se ne operisu dok doktori ne prime novac ma koliko hitno bilo a i kad uzmu pare pitanje je sta i kako urade...cast izuzecima ali malo je postenih...sve manijaci i psihopate,pedofili,i iskomoleksirani smokljani u svim redovima...poznajem svu doticnu ,,gospodu,, tako da vrlo dobro znam ko su i sta su kada su na radnom mjestu i u privatnom zivotu..opet kazem cast onim postenim u manjini..Pozdrav od bivseg zdravstvenog radnika..

ODGOVORITE
Name

Zna se ko je Dzajic

22.01.2020 20:04

Dzajic je psihopata i manijak pokvaren do srzi

ODGOVORITE