Ватра уништила породичну кућу у Горажду

У пожару који је у поподневним сатима букнуо на кући породице Вилић у насељу Побарник у Горажду, причињена је велика материјална штета, а повријеђених, срећом, није било.

Босна и Херцеговина 21.01.2020 | 17:12
Ватра уништила породичну кућу у Горажду

Пожар који се, највјероватније с димњака, брзо проширио на кровну конструкцију и посљедњи спрат објекта, санирали су припадници Професионалне ватрогасне јединице Горажде, а на мјесту догађаја били су и припадници Министарства унутрашњих послова Босанскоподрињског кантона Горажде те “Електродистрибуције”, који су кућу прије гашења искључили с електромреже.

– Добили смо дојаву да гори димњак, а кад смо дошли на терен, видјели смо да је ватра захватила цијелу кровну конструкцију куће. Са двије екипе и десетак ватрогасаца, гашењем из два правца ставили смо пожар под контролу и сад слиједи детаљно гашење, јер горе остаци кровне конструкције и ствари које су се налазиле у поткровљу – рекао је Бенамир Угљеша, старјешина ПВЈ Горажде.

На објекту у којем живе три породице, причињена је велика материјална штета, јер је у доњи спрат продрла вода којом се гасила ватра у поткровљу.
Породицу Вилић посјетио је и градоначелник Мухамед Рамовић, који је обећао помоћ.

– Сва је срећа да нико није страдао, јер старији човјек живи у поткровљу. Породицу сам обавијестио да одмах ујутро пријаве штету и одмах ћу послати комисију да заврши процјену штете. Морамо сви дјеловати, јер је кров потпуно изгорио па да због падавина не буде и већих штета. Прискочићемо у помоћ и овој породици – казао је Рамовић.

(Аваз)

Коментари / 0

Оставите коментар