Коначно власт предлаже укидање "бијелог хљеба"

Потпредсједник Народне скупштине РС Милан Петковић из Уједињене Српске упутио је иницијативу за укидање такозваног бијелог хљеба у Српској.

Република Српска 21.01.2020 | 13:28
Коначно власт предлаже укидање "бијелог хљеба"
Петковић је припремио два нацрта закона, односно измјене и допуне закона о радним односима у државним органима и о статусу функционера јединица локалне самоуправе, и упутио у парламентарну процедуру.
 
"Мислим да је вријеме да се то коначно уради. Уз ова два закона ће можда бити потребно измијенити још сет закона, али то остављамо влади да доради", поручио је Петковић.

Драшко Станивуковић (ПДП) подсјећа представнике власти у Српској да су измјене иста два закона, управо због укидања бијелог хљеба, били у парламентарној процедури и 2016. године, на приједлог бившег народног посланика Адама Шукала.

Касније 2018. године Станиувковић и Шукало су имали перформанс са бијелим хљебом у холу Народне скупштине и захтијевали његово укидање.

"То је болест и лицемјерство. Владајући су одбили исте те законе 2016. године, па опет 2018., и сад они предлажу исто то", поручио је Драшко Станивуковић.

Народни посланици, делегати и министри у РС имају право на плату на коју су плаћени порези и доприноси шест мјесеци након истека мандата.

Након истека протеклог мандата, 37 народних посланика, делегата и министара у Српској је искористило право на бијели хљеб због чега је влада у ове сврхе морала да издвоји око 600 хиљада марака за шест мјесеци колико су трајале исплате.

БН ТВ

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Радник

21.01.2020 12:42

Они једу бијел хљеб а ми немамо ни за црни, најрњи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

И

21.01.2020 12:50

Хоце ли ови сто су оглодали дрзаву вратити новац назад!??? Или це им бити опростено!!застарилоооо!за потразивање!и од сад исти ктецу постено да раде!?! Циркус траје до даљњегааа!!!

Name

Ре Радник

21.01.2020 21:27

Црни хљеб је здравији од бијелог.

Name

Ау...

21.01.2020 12:51

Овај као да је открио Америку , па никада то није требало користити , они који то плаћају немају за основне потребе , а ви би да користите привилегије , које апсолутно не заслужујете . Вама и посланичку плату треба одузети , јер не радите за народ ништа , него искључиво за себе .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

21.01.2020 13:02

Треба предложити да политичари раде за просјечну плату или бесплатно. Па да видимо колико их је заинтересованих стварно за добробит народа а колико само за свој џеп.

Name

Па

21.01.2020 13:41

Под ХИТНОв!треба донијети закон !да политицари у БиХа могу само волонтерски да раде за народ!! И дрзаву!ВОЛОНТЕРИ!!! А сав новац који су до сад узели од дрзаве вратити у фондове и одузети имовину стецену у периоду њиховог радавтј нерада незнања непостења злоупотребе институција полозаја лоповске приватизације тендера ресурса предузецааа крадје на све могуце нацине!петковицу!није то само бијели хљеб!!!!има ту за наук будуцим генерацијама!Како се пљацкала дрзава и народ! За неродјену дјецу задузену за бахацење политицара и богацење!пљацка стољеца!а ти измисљас топлу воду!!!па коме ти то прицас??? Је ли овима сто одлазе или овима сто не могу отици??? Коме коме прицас???? Циркус балкански!

Name

хљебе мекани

21.01.2020 12:58

све је то багра неопјевана

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

21.01.2020 13:35

Ух како ће то Душанка Мајкић поднијети, воли она да буде на бијеломе хљебу....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

21.01.2020 17:15

МА КО СУ ОНИ ВИДИМО СВИ СТА РАДЕ У СКУПСТИНИ ЗА ЈЕДНО ЗАСЈЕДАЊЕ МЈЕСЕЦНО ДОБИЈУ ПАР ХИЉАДА И ЈОС ИХ ПОСЛИЈЕ МАНДАТА ТРЕБА ФИНАНСИРАТИ ЊИМА ТРЕБА ДАТИ САМО ДНЕВНИЦУ НА ДАН СКУПСТИНЕ КАКВУ ПЛАТУ ХОТЕЛ И ДА БУДУ У СВОЈИМ ФИРМАМА ПЛАТИТИ ИМ ТАЈ ДАН ДРАГА ГОСПОДО РАДИТЕ ХУМАНО ЗА ДРЗАВУ А НЕ ЗБОГ ЛОВЕ ХОТЕЛА ЉУБАВНИЦА АУТА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Огорцена

21.01.2020 17:18

МАЈКИЦКА КАД СЕ СПОМЕНЕ МУКА МИ ОДМАХ БИ ПАВРАЦАЛА ЗЕНА ОЛИЦЕЊЕ БАХАТОСТИ ПРИМА ПЕНЗИЈУ СЈЕДИ У СА БЕРЕ ЛОВУ ПЛАЦАЈУ ЈОЈ СМЈЕСТАЈ ГОРИВО ВОЗИКАЈУ СЕ ТРЕБА ИМ СВЕ УСКРАТИТИ ПА ДY ВИДИТЕ ХОЦЕЛИ СЕ КАНДИДОВАТ А ВЕЛИКИ СЕФ СЕ САМ ВОЗА ТРОСИ МИЛИОНЕ КАО И ОН УЈЕСТО ДА ИДУ СКУПА ОНИ СВАК СВОГ ВОЗАЦА ВОЗИКАЈУ СЕ СТА ИХ БРИГА ТРОСЕ НАРОДНЕ ПАРЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ухх

21.01.2020 19:13

Видела заба да се коњи кују,па и она дигла ногу. Када је то опозиција предлозила,били су одбијени. Сада као овај се сетио.