Konačno vlast predlaže ukidanje "bijelog hljeba"

Potpredsjednik Narodne skupštine RS Milan Petković iz Ujedinjene Srpske uputio je inicijativu za ukidanje takozvanog bijelog hljeba u Srpskoj.

Republika Srpska 21.01.2020 | 13:28
Konačno vlast predlaže ukidanje "bijelog hljeba"
Petković je pripremio dva nacrta zakona, odnosno izmjene i dopune zakona o radnim odnosima u državnim organima i o statusu funkcionera jedinica lokalne samouprave, i uputio u parlamentarnu proceduru.
 
"Mislim da je vrijeme da se to konačno uradi. Uz ova dva zakona će možda biti potrebno izmijeniti još set zakona, ali to ostavljamo vladi da doradi", poručio je Petković.

Draško Stanivuković (PDP) podsjeća predstavnike vlasti u Srpskoj da su izmjene ista dva zakona, upravo zbog ukidanja bijelog hljeba, bili u parlamentarnoj proceduri i 2016. godine, na prijedlog bivšeg narodnog poslanika Adama Šukala.

Kasnije 2018. godine Staniuvković i Šukalo su imali performans sa bijelim hljebom u holu Narodne skupštine i zahtijevali njegovo ukidanje.

"To je bolest i licemjerstvo. Vladajući su odbili iste te zakone 2016. godine, pa opet 2018., i sad oni predlažu isto to", poručio je Draško Stanivuković.

Narodni poslanici, delegati i ministri u RS imaju pravo na platu na koju su plaćeni porezi i doprinosi šest mjeseci nakon isteka mandata.

Nakon isteka proteklog mandata, 37 narodnih poslanika, delegata i ministara u Srpskoj je iskoristilo pravo na bijeli hljeb zbog čega je vlada u ove svrhe morala da izdvoji oko 600 hiljada maraka za šest mjeseci koliko su trajale isplate.

BN TV

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Radnik

21.01.2020 12:42

Oni jedu bijel hljeb a mi nemamo ni za crni, najrnji.

ODGOVORITE
Name

I

21.01.2020 12:50

Hoce li ovi sto su oglodali drzavu vratiti novac nazad!??? Ili ce im biti oprosteno!!zastariloooo!za potrazivanje!i od sad isti ktecu posteno da rade!?! Cirkus traje do daljnjegaaa!!!

Name

Re Radnik

21.01.2020 21:27

Crni hljeb je zdraviji od bijelog.

Name

Au...

21.01.2020 12:51

Ovaj kao da je otkrio Ameriku , pa nikada to nije trebalo koristiti , oni koji to plaćaju nemaju za osnovne potrebe , a vi bi da koristite privilegije , koje apsolutno ne zaslužujete . Vama i poslaničku platu treba oduzeti , jer ne radite za narod ništa , nego isključivo za sebe .

ODGOVORITE
Name

re

21.01.2020 13:02

Treba predložiti da političari rade za prosječnu platu ili besplatno. Pa da vidimo koliko ih je zainteresovanih stvarno za dobrobit naroda a koliko samo za svoj džep.

Name

Pa

21.01.2020 13:41

Pod HITNOv!treba donijeti zakon !da politicari u BiHa mogu samo volonterski da rade za narod!! I drzavu!VOLONTERI!!! A sav novac koji su do sad uzeli od drzave vratiti u fondove i oduzeti imovinu stecenu u periodu njihovog radavtj nerada neznanja nepostenja zloupotrebe institucija polozaja lopovske privatizacije tendera resursa preduzecaaa kradje na sve moguce nacine!petkovicu!nije to samo bijeli hljeb!!!!ima tu za nauk buducim generacijama!Kako se pljackala drzava i narod! Za nerodjenu djecu zaduzenu za bahacenje politicara i bogacenje!pljacka stoljeca!a ti izmisljas toplu vodu!!!pa kome ti to pricas??? Je li ovima sto odlaze ili ovima sto ne mogu otici??? Kome kome pricas???? Cirkus balkanski!

Name

hljebe mekani

21.01.2020 12:58

sve je to bagra neopjevana

ODGOVORITE
Name

Marko

21.01.2020 13:35

Uh kako će to Dušanka Majkić podnijeti, voli ona da bude na bijelome hljebu....

ODGOVORITE
Name

Bl

21.01.2020 17:15

MA KO SU ONI VIDIMO SVI STA RADE U SKUPSTINI ZA JEDNO ZASJEDANJE MJESECNO DOBIJU PAR HILJADA I JOS IH POSLIJE MANDATA TREBA FINANSIRATI NJIMA TREBA DATI SAMO DNEVNICU NA DAN SKUPSTINE KAKVU PLATU HOTEL I DA BUDU U SVOJIM FIRMAMA PLATITI IM TAJ DAN DRAGA GOSPODO RADITE HUMANO ZA DRZAVU A NE ZBOG LOVE HOTELA LJUBAVNICA AUTA

ODGOVORITE
Name

Ogorcena

21.01.2020 17:18

MAJKICKA KAD SE SPOMENE MUKA MI ODMAH BI PAVRACALA ZENA OLICENJE BAHATOSTI PRIMA PENZIJU SJEDI U SA BERE LOVU PLACAJU JOJ SMJESTAJ GORIVO VOZIKAJU SE TREBA IM SVE USKRATITI PA DY VIDITE HOCELI SE KANDIDOVAT A VELIKI SEF SE SAM VOZA TROSI MILIONE KAO I ON UJESTO DA IDU SKUPA ONI SVAK SVOG VOZACA VOZIKAJU SE STA IH BRIGA TROSE NARODNE PARE

ODGOVORITE
Name

Uhh

21.01.2020 19:13

Videla zaba da se konji kuju,pa i ona digla nogu. Kada je to opozicija predlozila,bili su odbijeni. Sada kao ovaj se setio.