По чијем рецепту се спрема каша у лонцу социјалиста

Очито је да је након дешаања у ДНС ред дошао и на турбуленције унутар СП.

Република Српска 21.01.2020 | 08:36
По чијем рецепту се спрема каша у лонцу социјалиста

Предсједник Регионалног одбора Социјалистичке партије за Крајину, Изборна јединица 3 и члан Извршног одбора Главног одбора СП, Миленко Савановић, сматра да је Социјалистичкој партији неопходна морална обнова и да то мора да крене од врха партије.

Савановић је у објави на свом Фејсбук профилу, како преноси портал Истинито, поручио да Социјалистичка партија мора да се врати програмима и начелима и вриједностима за које се залажу социјалисти.

– Нажалост, дешавања у Социјалистичкој партији су дијаметрално супротна од програмских начела. Духовна самосталност и осјећај правде пали су на ниске гранде. Зарасли су у коров међусобни људски односи због „практичног“ начина мишљења које се попут смртоносног мраза наталожило на људске односе. Зато је потребна и неопходна морална обнова Социјалистичке партије која мора кренути од врха партије. Ко то не види забуном је добио велики мозак, јер за то је довољна само кичмена мождина – поручио је, између осталог, Савановић.

Упућени у односе унутар Социјалистичке партије тврде да је Савановић директно циљао на Петра Ђокића, предсједника СП и актуелног министра енергетике и рударства, који се посљедњих мјесеци нашао у жижи јавности због наводних коруптивних афера, о чему се, како су потврдили у полиицји и тужилаштву, проводи истрага.

Такође је било тврдњи да је Ђокићев матични одбор у Брчком окренуо леђа врху партије, али је то недавно демантовано. Неспоразума унутар СП има и у Херцеговини...

Очито је да је након дешаања у ДНС ред дошао и на турбуленције унутар СП.

Лидер СНСД МИлорад Додик је јавно рекао да нема никаквих сазнања о дешавањима унутар СП.

Занимљиво је да се већ дуже вријеме Ђокић није у јавности оглашавао и није демантовао тврдње о проблемима унутар странке, али и у коалицији.

Подсјетимо да су СП Петра Ђокића и ДНС Марка Павића, сада бившег предсјендика, били главни партнери и ослонци дугогодишње владавине Милорада Додика у Републици Српској и да су сви заједно знали да се похвале како је то најдужа и најстабилнија коалиција на Балкану.

Међутим, ствари су се почеле мијењати када су уз помоћ Додика настале нове странке на полиитчкој сцени Републике Српске, Ненада Стевандића и Недељка Чубриловића који претендују да заузму мјеста старих оданих Додикових партнера Ђокића и Павића.

(БН)

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

Ухх

21.01.2020 08:08

Ко јос верује енглеском студенту

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

21.01.2020 09:20

Перица би сад прелетио код опозиције али ако би могао да буде и даље министар и да га СНСД уважава, као и његовог сина,који само сплеткари по Брчком.То је добитна комбинација, како год само да се буде на власти.

Name

реално

21.01.2020 10:30

Савановић је потрошен, Дјокић је стари лисац.Наћи ће он начин да остане с Милом ок и да остане на челу СП.Најјадније у тој цијелој коалицији је то што је Додик још у априлу 2019. договорио процентуалне расподјел власти али функције још није подијелио што је у најмању руку безобразно и прениско!

Name

Марио

21.01.2020 11:38

КОМУЊАРЕ. Бивши СКЈ-овци и КПЈ-овци. Удбаши и КОС-овци.

Name

БЛ

21.01.2020 08:38

Не знам кад су се социјалисти последњи пут огласили о питањима радничких права.То питање би требао бити у генетском коду социјалистичке партије. Међутим, под Ђокићем су издали радничке идеале и постали обична коруптивна, ситносопственичка партија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рад

21.01.2020 08:48

СНСД преко Радојицица и Цудица (оба "црногорци" и отпадници СПРС-а) покусава на мала врата да у СПРС врати Цудица у странку, јер је како они сматрају Дјокиц у последње вријеме постао неповјерљив и непоуздан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

21.01.2020 08:50

Све је то у папке отисло

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

21.01.2020 09:00

Ах заборавих упитати о каквој моралној обнови прича Савановић,као да је он компетентан и моралан.Преслика овог доживотног предсједника,а и он воли конкубине. Требају нови људи који имају резултат Бијељина,Добој,Бања Лука...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мб

21.01.2020 09:03

Ко јос вјерује комуњарама?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.01.2020 10:51

Попасли шта су стигли...једна екипа оде недирнута у тишини, долазе нови клинци...држ’те се!

Name

С. Стојчић

21.01.2020 12:43

Савановиц је неопјевана гњида која је у заласку каријере полтрона наплатила и уновчила све што се могло. Станови, запошљавања, отимања. Колико њих је обишао његов чувени ађутант са торбом... Гузица је зинула за још па би он да руши шефа јер је узео више пара од њега. Без труна достојанства И части пише о достојанству и части. Све је отишло доврага, отимају се за кости и поклаће се између себе док главне џукеле једу месо.

Name

РАЈНА

21.01.2020 09:05

Ако се и растуре , никаква штета, ал ће штету претрпити кадрови СНСД-еа , јер кад ове растури, мораће их потрпати у џак СНСД-е , а џак све пунији. Прољеће ће бити јако интересантно кад крене да пуцају шавови на врећи, јер Главном полако, ал сигурно врећа цури из руку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

21.01.2020 10:13

Ма неце бити гужве,јер сви ти кадрови су вец послагани на позиције,само изваде другу чланску картицу и све у реду. Можда и ослободе нове позиције кад растјера Главни ове дупљаке.

Name

Рр

21.01.2020 09:37

Ето гамад све Додик крив биједници једни фуј гадови мука ми је од вас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

21.01.2020 10:20

Ово је све циркус, у РС већ одавно је на снази једнопартијски систем. Све институције законодавне, извршне и судске институције у рукама једног човјека. Ово шта је данас опозиција је три дисента, (тога је било и код Тита). Најгоре је што сада јачају своје позиције и на нивоу БИХ тако да у замјену за АНП неће бити никаквих истрага ни борбе против корупције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

оо7

21.01.2020 10:40

Битно је да се прича.Кад се СДС распао,па СПс онда је свака друга наставак борбе за парче колача.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слуцајни пролазник

21.01.2020 11:02

Време Петра Дјокица је просло али концесије које је продао остају на ледјима градјана као сто остају и паре које је узео. Досло је време да мали председник велике странке оде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тити

21.01.2020 12:09

све су то циркузанти и лопови, који кроз циркусе чине огромну пљачку РС, а Додиг их штити све док му доносе несметано, без поговора, јадногласно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Магистра витае

21.01.2020 12:35

Ова партија има социјалистичких обиљежја таман толико колико и Есенесде социјаладемократских. Одавно већ она досљедно и истрајно злоупотребљава атрибут 'социјалистичка'. И давно сазорили да их избаце из Социјалистичке интернационале, наглавачке и дефинитивно, за њима врата залупе и замандале. Јер, не занима њих заштита оних што на тржиште износе своја леђа, руке, знање и умијеће. Они су у функцији заштите контроверзног капитала и бизниса, тајкуна и тајкунлука, корупције и пљачке невиђене, злоупотреба власти и тендера, готиве рекета и хоботница, злочиначких удружења и исто таквих подухвата. Крајње је вријеме за промјену назива партије. О томе и птице, црне злослутнице, са покислих грана уморно и узалудно гракћу. И умјесто да их радништво и поштена интелигенција баце на политичку депонију, њих ће делетирати и са њима подове обрисати управо они за којима као слепци вјерно каскају, којима скуте придржавају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СП Кнезево

22.01.2020 06:46

Милан Дјурановиц из Кнезева преузима СП, то сви знају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мина

24.01.2020 13:24

Колико си платио павицу јер се зна да он за лову све даје.

ОДГОВОРИТЕ