Po čijem receptu se sprema kaša u loncu socijalista

Očito je da je nakon dešaanja u DNS red došao i na turbulencije unutar SP.

Republika Srpska 21.01.2020 | 08:36
Po čijem receptu se sprema kaša u loncu socijalista

Predsjednik Regionalnog odbora Socijalističke partije za Кrajinu, Izborna jedinica 3 i član Izvršnog odbora Glavnog odbora SP, Milenko Savanović, smatra da je Socijalističkoj partiji neophodna moralna obnova i da to mora da krene od vrha partije.

Savanović je u objavi na svom Fejsbuk profilu, kako prenosi portal Istinito, poručio da Socijalistička partija mora da se vrati programima i načelima i vrijednostima za koje se zalažu socijalisti.

– Nažalost, dešavanja u Socijalističkoj partiji su dijametralno suprotna od programskih načela. Duhovna samostalnost i osjećaj pravde pali su na niske grande. Zarasli su u korov međusobni ljudski odnosi zbog „praktičnog“ načina mišljenja koje se poput smrtonosnog mraza nataložilo na ljudske odnose. Zato je potrebna i neophodna moralna obnova Socijalističke partije koja mora krenuti od vrha partije. Кo to ne vidi zabunom je dobio veliki mozak, jer za to je dovoljna samo kičmena moždina – poručio je, između ostalog, Savanović.

Upućeni u odnose unutar Socijalističke partije tvrde da je Savanović direktno ciljao na Petra Đokića, predsjednika SP i aktuelnog ministra energetike i rudarstva, koji se posljednjih mjeseci našao u žiži javnosti zbog navodnih koruptivnih afera, o čemu se, kako su potvrdili u poliicji i tužilaštvu, provodi istraga.

Takođe je bilo tvrdnji da je Đokićev matični odbor u Brčkom okrenuo leđa vrhu partije, ali je to nedavno demantovano. Nesporazuma unutar SP ima i u Hercegovini...

Očito je da je nakon dešaanja u DNS red došao i na turbulencije unutar SP.

Lider SNSD MIlorad Dodik je javno rekao da nema nikakvih saznanja o dešavanjima unutar SP.

Zanimljivo je da se već duže vrijeme Đokić nije u javnosti oglašavao i nije demantovao tvrdnje o problemima unutar stranke, ali i u koaliciji.

Podsjetimo da su SP Petra Đokića i DNS Marka Pavića, sada bivšeg predsjendika, bili glavni partneri i oslonci dugogodišnje vladavine Milorada Dodika u Republici Srpskoj i da su svi zajedno znali da se pohvale kako je to najduža i najstabilnija koalicija na Balkanu.

Međutim, stvari su se počele mijenjati kada su uz pomoć Dodika nastale nove stranke na poliitčkoj sceni Republike Srpske, Nenada Stevandića i Nedeljka Čubrilovića koji pretenduju da zauzmu mjesta starih odanih Dodikovih partnera Đokića i Pavića.

(BN)

Komentari / 21

Ostavite komentar
Name

Uhh

21.01.2020 08:08

Ko jos veruje engleskom studentu

ODGOVORITE
Name

Rade

21.01.2020 09:20

Perica bi sad preletio kod opozicije ali ako bi mogao da bude i dalje ministar i da ga SNSD uvažava, kao i njegovog sina,koji samo spletkari po Brčkom.To je dobitna kombinacija, kako god samo da se bude na vlasti.

Name

realno

21.01.2020 10:30

Savanović je potrošen, Djokić je stari lisac.Naći će on način da ostane s Milom ok i da ostane na čelu SP.Najjadnije u toj cijeloj koaliciji je to što je Dodik još u aprilu 2019. dogovorio procentualne raspodjel vlasti ali funkcije još nije podijelio što je u najmanju ruku bezobrazno i prenisko!

Name

Mario

21.01.2020 11:38

KOMUNJARE. Bivši SKJ-ovci i KPJ-ovci. Udbaši i KOS-ovci.

Name

BL

21.01.2020 08:38

Ne znam kad su se socijalisti poslednji put oglasili o pitanjima radničkih prava.To pitanje bi trebao biti u genetskom kodu socijalističke partije. Međutim, pod Đokićem su izdali radničke ideale i postali obična koruptivna, sitnosopstvenička partija.

ODGOVORITE
Name

Rad

21.01.2020 08:48

SNSD preko Radojicica i Cudica (oba "crnogorci" i otpadnici SPRS-a) pokusava na mala vrata da u SPRS vrati Cudica u stranku, jer je kako oni smatraju Djokic u poslednje vrijeme postao nepovjerljiv i nepouzdan.

ODGOVORITE
Name

borac

21.01.2020 08:50

Sve je to u papke otislo

ODGOVORITE
Name

Rade

21.01.2020 09:00

Ah zaboravih upitati o kakvoj moralnoj obnovi priča Savanović,kao da je on kompetentan i moralan.Preslika ovog doživotnog predsjednika,a i on voli konkubine. Trebaju novi ljudi koji imaju rezultat Bijeljina,Doboj,Banja Luka...

ODGOVORITE
Name

Mb

21.01.2020 09:03

Ko jos vjeruje komunjarama?

ODGOVORITE
Name

Re

21.01.2020 10:51

Popasli šta su stigli...jedna ekipa ode nedirnuta u tišini, dolaze novi klinci...drž’te se!

Name

S. Stojčić

21.01.2020 12:43

Savanovic je neopjevana gnjida koja je u zalasku karijere poltrona naplatila i unovčila sve što se moglo. Stanovi, zapošljavanja, otimanja. Koliko njih je obišao njegov čuveni ađutant sa torbom... Guzica je zinula za još pa bi on da ruši šefa jer je uzeo više para od njega. Bez truna dostojanstva I časti piše o dostojanstvu i časti. Sve je otišlo dovraga, otimaju se za kosti i poklaće se između sebe dok glavne džukele jedu meso.

Name

RAJNA

21.01.2020 09:05

Ako se i rasture , nikakva šteta, al će štetu pretrpiti kadrovi SNSD-ea , jer kad ove rasturi, moraće ih potrpati u džak SNSD-e , a džak sve puniji. Proljeće će biti jako interesantno kad krene da pucaju šavovi na vreći, jer Glavnom polako, al sigurno vreća curi iz ruku.

ODGOVORITE
Name

Rade

21.01.2020 10:13

Ma nece biti gužve,jer svi ti kadrovi su vec poslagani na pozicije,samo izvade drugu člansku karticu i sve u redu. Možda i oslobode nove pozicije kad rastjera Glavni ove dupljake.

Name

Rr

21.01.2020 09:37

Eto gamad sve Dodik kriv bijednici jedni fuj gadovi muka mi je od vas

ODGOVORITE
Name

Боки

21.01.2020 10:20

Ово је све циркус, у РС већ одавно је на снази једнопартијски систем. Све институције законодавне, извршне и судске институције у рукама једног човјека. Ово шта је данас опозиција је три дисента, (тога је било и код Тита). Најгоре је што сада јачају своје позиције и на нивоу БИХ тако да у замјену за АНП неће бити никаквих истрага ни борбе против корупције.

ODGOVORITE
Name

oo7

21.01.2020 10:40

Bitno je da se priča.Kad se SDS raspao,pa SPs onda je svaka druga nastavak borbe za parče kolača.

ODGOVORITE
Name

Slucajni prolaznik

21.01.2020 11:02

Vreme Petra Djokica je proslo ali koncesije koje je prodao ostaju na ledjima gradjana kao sto ostaju i pare koje je uzeo. Doslo je vreme da mali predsednik velike stranke ode.

ODGOVORITE
Name

titi

21.01.2020 12:09

sve su to cirkuzanti i lopovi, koji kroz cirkuse čine ogromnu pljačku RS, a Dodig ih štiti sve dok mu donose nesmetano, bez pogovora, jadnoglasno.

ODGOVORITE
Name

Magistra vitae

21.01.2020 12:35

Ova partija ima socijalističkih obilježja taman toliko koliko i Esenesde socijalademokratskih. Odavno već ona dosljedno i istrajno zloupotrebljava atribut 'socijalistička'. I davno sazorili da ih izbace iz Socijalističke internacionale, naglavačke i definitivno, za njima vrata zalupe i zamandale. Jer, ne zanima njih zaštita onih što na tržište iznose svoja leđa, ruke, znanje i umijeće. Oni su u funkciji zaštite kontroverznog kapitala i biznisa, tajkuna i tajkunluka, korupcije i pljačke neviđene, zloupotreba vlasti i tendera, gotive reketa i hobotnica, zločinačkih udruženja i isto takvih poduhvata. Krajnje je vrijeme za promjenu naziva partije. O tome i ptice, crne zloslutnice, sa pokislih grana umorno i uzaludno grakću. I umjesto da ih radništvo i poštena inteligencija bace na političku deponiju, njih će deletirati i sa njima podove obrisati upravo oni za kojima kao slepci vjerno kaskaju, kojima skute pridržavaju.

ODGOVORITE
Name

SP Knezevo

22.01.2020 06:46

Milan Djuranovic iz Knezeva preuzima SP, to svi znaju.

ODGOVORITE
Name

Mina

24.01.2020 13:24

Koliko si platio pavicu jer se zna da on za lovu sve daje.

ODGOVORITE