Дјечаку којег су претукли стиже поклон из Хиландара

Српском дјечаку (12), којег су прије неколико дана претукла дјеца у школском дворишту у Паризу, тражећи да скине крст, један потресени вјерник у париској Српској православној цркви Свети Сава у знак поштовања поклонио је освештани крст из Хиландара.

Србија 20.01.2020 | 22:38
Дјечаку којег су претукли стиже поклон из Хиландара

"Наш храбри јунак није знао за страх, чврсто је бранио и одбранио своје убеђење, веру и свој крст", поручио је за протојереј ставрофор ове цркве Славиша Шањић.

Срби из Париза му, каже, спремају још поклона. Иако тешко повријеђен, дјечак Л. П.  желио је у недјељу на језеру Жонкоа код Париза да заплива за богојављенски крст! Са њим је било још неколико дјечака, али им због хладне воде организатори то нису дозволили, желевши да сачувају њихово здравље. Могли су да пливају само пунољетни.

Напад на Л. П. се догодио у уторак, у дворишту школе "Маркс Дормоа" у 18. париском арондисману, у којем се налази и српска црква и гдје живи доста придошлица. Извори блиски догађају истичу да је дјечак сурово нападнут.

На сајту "Сви Срби у Паризу" наводи се да су га претукла петорица једанаестогодишњака поријеклом из Африке који су тражили да скине крст са врата.

Наводи се да су, иако му је крст био на огрлици испод одјеће, младом Србину пришла петорица дјечака и рекли му да га скине. Он је то одбио, послије чега су га сва петорица окружила и инсистирала да то уради. Пошто нису у томе успјели, један од њих, који му је стајао иза леђа, изненада га је оборио на земљу. Почели су да га ударају и шутирају гдје су стигли. Дјечак је задобио тешке повреде главе и гениталија.

(Курир)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Неђо.21.1.2020

21.01.2020 03:48

Свака част малишану,и томије нека ЕВРОПА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

21.01.2020 07:58

Маломе сваја цаст и фала ,,,,~али европа са тим нема нист ту је упитању вјера и дјеца ислама и одгој

Name

бијељина

21.01.2020 07:58

е овоје доказ демократије и лице европске уније а мог малог хероја србског сина нека сацува цасни крст и свети василије остроски носи сине поносно свој крст и некате цува од свих ала и врана које на тебе буду наваљивале зелимти сву срецу у зивоту бате драги бог и цасни крст сацува у твом младом зивоту и дати буде водиља кроз зивот

ОДГОВОРИТЕ
Name

Романија

21.01.2020 09:50

Дери црначку расу, сад их изувај из ципела.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Они

21.01.2020 20:10

Вец деру нас све од редом !