Dječaku kojeg su pretukli stiže poklon iz Hilandara

Srpskom dječaku (12), kojeg su prije nekoliko dana pretukla djeca u školskom dvorištu u Parizu, tražeći da skine krst, jedan potreseni vjernik u pariskoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi Sveti Sava u znak poštovanja poklonio je osveštani krst iz Hilandara.

Srbija 20.01.2020 | 22:38
Dječaku kojeg su pretukli stiže poklon iz Hilandara

"Naš hrabri junak nije znao za strah, čvrsto je branio i odbranio svoje ubeđenje, veru i svoj krst", poručio je za protojerej stavrofor ove crkve Slaviša Šanjić.

Srbi iz Pariza mu, kaže, spremaju još poklona. Iako teško povrijeđen, dječak L. P.  želio je u nedjelju na jezeru Žonkoa kod Pariza da zapliva za bogojavljenski krst! Sa njim je bilo još nekoliko dječaka, ali im zbog hladne vode organizatori to nisu dozvolili, želevši da sačuvaju njihovo zdravlje. Mogli su da plivaju samo punoljetni.

Napad na L. P. se dogodio u utorak, u dvorištu škole "Marks Dormoa" u 18. pariskom arondismanu, u kojem se nalazi i srpska crkva i gdje živi dosta pridošlica. Izvori bliski događaju ističu da je dječak surovo napadnut.

Na sajtu "Svi Srbi u Parizu" navodi se da su ga pretukla petorica jedanaestogodišnjaka porijeklom iz Afrike koji su tražili da skine krst sa vrata.

Navodi se da su, iako mu je krst bio na ogrlici ispod odjeće, mladom Srbinu prišla petorica dječaka i rekli mu da ga skine. On je to odbio, poslije čega su ga sva petorica okružila i insistirala da to uradi. Pošto nisu u tome uspjeli, jedan od njih, koji mu je stajao iza leđa, iznenada ga je oborio na zemlju. Počeli su da ga udaraju i šutiraju gdje su stigli. Dječak je zadobio teške povrede glave i genitalija.

(Kurir)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Neđo.21.1.2020

21.01.2020 04:48

Svaka čast mališanu,i tomije neka EVROPA.

ODGOVORITE
Name

ja

21.01.2020 08:58

Malome svaja cast i fala ,,,,~ali evropa sa tim nema nist tu je upitanju vjera i djeca islama i odgoj

Name

bijeljina

21.01.2020 08:58

e ovoje dokaz demokratije i lice evropske unije a mog malog heroja srbskog sina neka sacuva casni krst i sveti vasilije ostroski nosi sine ponosno svoj krst i nekate cuva od svih ala i vrana koje na tebe budu navaljivale zelimti svu srecu u zivotu bate dragi bog i casni krst sacuva u tvom mladom zivotu i dati bude vodilja kroz zivot

ODGOVORITE
Name

Romanija

21.01.2020 10:50

Deri crnačku rasu, sad ih izuvaj iz cipela.

ODGOVORITE
Name

Oni

21.01.2020 21:10

Vec deru nas sve od redom !