Звезда довела искусног везисту за 650.000 евра

Испуњена жеља тренера Дејана Станковића коме је требао јак адут у маневру. Постоји и опција о откупу уговора када истекне позајмица

Фудбал 20.01.2020 | 20:51
Звезда довела искусног везисту за 650.000 евра

Шампион добија велико појачање у везном реду. Остале су формалности да Секу Саного (30) и званично дође у Црвену звезду на једногодишњу позајмицу. Овај снажни момак из Обале Слоноваче (183 цм, 81 кг) допутовао је у понедељак ујутро у Београд са двојицом менаџера на завршне преговоре са црвено-белима. Услови позајмице из Ал Итихада су договорени, остало је да се у уторак обаве сви неопходнио медицински прегледи и после тога стави потпис. Већ у петак, Саного ће са новим саиграчима кренути у Анталију на други део припрема.

Црвене звезда је пристала да плати четвртину годишње плате коју је Саного имао у Саудијској Арабији, око 650.000 евра, осталу разлику до 2,5 милиона намириће Ал итихад. Постоји и опција о откупу уговора када истекне позајмица.

Саного је жеља новог тренера Дејана Станковића коме је потребан јак адут у маневру, пошто ће се клуб ускоро растати са Кањасом. Шпанац није показао оно што се од њега тражило на "Маракани", тако да је остало уптажњено место за једног искусног и снажног играча на позицији задњег везног.

Пре него што је отишао у Саудијску Арабију, Саного је пет година био један од најбољих играча Јанг бојса. Тражила га је и Рома, али је он прошлог лета изабраоа Ал итихад који га је Швајцарцима платио седам милиона евра, плус годишњу плату играчу од 2,5 милиона. Међутим, клуб из Џеде је упао у кризу, престао је са исплатама, тако да се незадовољни Саного у септембру вратио у Швајцарску и од тада је само тренирао са бившим клубом Туном.

Сигурно се ужелео фудбала, а Црвена звезда ће му помоћи да оживи каријеру у којој је поред Јанг бојса (99 утакмица, 11 голова) играо за Лозану и Тун, а забележио је и два наступа за репрезентацију Обале Слоноваче. Имаће времена да се добро припреми и наметне новом тренеру Дејану Станковићу, прво у Суперлиги Србије, а на лето и у европским квалификацијама.

Саного ће, највероватније, бити једино појачање српског шампиона ове зиме. Предстоје одласци, поред Марина (Ал хилал) и Јевтовића (АПОЕЛ), црвено-беле ће скоро сигурно ускоро напустити Кањас и Жандер. За везисту Јованчића и штопера Бабића интересује се неколико клубова, а у случају добрих понуда зелено светло добиће нападачи Боаћи и Павков.

(Новости)

Коментари / 0

Оставите коментар