Zvezda dovela iskusnog vezistu za 650.000 evra

Ispunjena želja trenera Dejana Stankovića kome je trebao jak adut u manevru. Postoji i opcija o otkupu ugovora kada istekne pozajmica

Fudbal 20.01.2020 | 20:51
Zvezda dovela iskusnog vezistu za 650.000 evra

Šampion dobija veliko pojačanje u veznom redu. Ostale su formalnosti da Seku Sanogo (30) i zvanično dođe u Crvenu zvezdu na jednogodišnju pozajmicu. Ovaj snažni momak iz Obale Slonovače (183 cm, 81 kg) doputovao je u ponedeljak ujutro u Beograd sa dvojicom menadžera na završne pregovore sa crveno-belima. Uslovi pozajmice iz Al Itihada su dogovoreni, ostalo je da se u utorak obave svi neophodnio medicinski pregledi i posle toga stavi potpis. Već u petak, Sanogo će sa novim saigračima krenuti u Antaliju na drugi deo priprema.

Crvene zvezda je pristala da plati četvrtinu godišnje plate koju je Sanogo imao u Saudijskoj Arabiji, oko 650.000 evra, ostalu razliku do 2,5 miliona namiriće Al itihad. Postoji i opcija o otkupu ugovora kada istekne pozajmica.

Sanogo je želja novog trenera Dejana Stankovića kome je potreban jak adut u manevru, pošto će se klub uskoro rastati sa Kanjasom. Španac nije pokazao ono što se od njega tražilo na "Marakani", tako da je ostalo uptažnjeno mesto za jednog iskusnog i snažnog igrača na poziciji zadnjeg veznog.

Pre nego što je otišao u Saudijsku Arabiju, Sanogo je pet godina bio jedan od najboljih igrača Jang bojsa. Tražila ga je i Roma, ali je on prošlog leta izabraoa Al itihad koji ga je Švajcarcima platio sedam miliona evra, plus godišnju platu igraču od 2,5 miliona. Međutim, klub iz Džede je upao u krizu, prestao je sa isplatama, tako da se nezadovoljni Sanogo u septembru vratio u Švajcarsku i od tada je samo trenirao sa bivšim klubom Tunom.

Sigurno se uželeo fudbala, a Crvena zvezda će mu pomoći da oživi karijeru u kojoj je pored Jang bojsa (99 utakmica, 11 golova) igrao za Lozanu i Tun, a zabeležio je i dva nastupa za reprezentaciju Obale Slonovače. Imaće vremena da se dobro pripremi i nametne novom treneru Dejanu Stankoviću, prvo u Superligi Srbije, a na leto i u evropskim kvalifikacijama.

Sanogo će, najverovatnije, biti jedino pojačanje srpskog šampiona ove zime. Predstoje odlasci, pored Marina (Al hilal) i Jevtovića (APOEL), crveno-bele će skoro sigurno uskoro napustiti Kanjas i Žander. Za vezistu Jovančića i štopera Babića interesuje se nekoliko klubova, a u slučaju dobrih ponuda zeleno svetlo dobiće napadači Boaći i Pavkov.

(Novosti)

Komentari / 0

Ostavite komentar